Önce plajı temizle sonra voleybol oyna

Güncelleme Tarihi:

Önce plajı temizle sonra voleybol oyna
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2013 00:00

Kuşadası'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Okullararası Kızlar ve Erkekler Plaj Voleybol Turnuvası düzenlendi.

Haberin Devamı

Turnuva için dün halk plajına gelen 7 takımın öğrencileri, öğretmenler ve velileri şok yaşadı. Voleybol için herhangi hazırlık yapılmadığı, kış boyunca kullanılmayan plajın kumunun da temizlenmediği görüldü. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler, taş ve cam kırıklarını temizledi, fileler bağlandı, saha çizgileri belirlendi.

Maçları başlatacak Kaymakam Mustafa Ayhan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan’ın, manzarayı görünce plajdan ayrıldığı öğrenildi. Bütün sıkıntılara rağmen başlayan karşılaşmalar sırasında ise belediye ekiplerinin yürüttüğü kaldırım çalışmalarına ara verilmemesi öğrencilere zor anlar yaşattı. Top peşinde koşturan çocukların kenardaki su tankına çarpmaması için bir öğretmen maçlar boyunca nöbet tuttu. Öğrenciler kenardaki harcın içine kaçan topları da sık sık temizlemek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Veliler, “Saat 10.00’da başlaması gereken karşılaşmalar için çocuklarımız ve öğretmenlerimiz plaja geldiklerinde şok oldu. Kış boyunca kullanlmayan plaj, taş ve cam kırıklarıyla doluydu. Saha ile ilgili hiçbir çalışma yaplımamıştı. Çocuklarımız, çok hevesli olduğu için elbirliğiyle sahayı temizlemeye karar verdik. Kırmlık ve elle sahayı temizledik. Ama kaldırm çalışmaları risk yarattı” diye tepki gösterdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri voleybol turnuvası için tüm hazırlıkları belediyenin yapması gerektiğini ileri sürdü. Yetkililer turnuva alanına geldiklerinde durumu gördüklerini ve saha temizliğine yardımcı olduklarını da iddia etti.

Önce plajı temizle sonra voleybol oyna

Belediyenin görevi değil
Kuşadası Belediyesi’nden CHP’li Başkan Esat Altungün adına açıklama yapıldı, bayram etkinliklerinin ilçe kutlama komitesi karar ve talimatları “Bayram kutlamaları kapsamında belediyemiz hem ilçe kutlama komitesinin kararları doğrultusundaki etkinliklere yapmış olduğu katkılar, hem de kendi etkinlikleriyle ilçemizdeki kutlamaların renkli ve coşkulu geçmesine büyük katkı sağlamıştır. Bu vesileyle Kuşadası tarihin en renkli ve coşkulu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına sahne olmuştur. Plaj voleybolu turnuvasının organizasyonu bayram kutlamaları kapsamında belediyemizin görevleri arasında bulunmamaktadır. Bu konuda tarafımıza yapılmış bir görevlendirme bulunmamaktadır ve herhangi bir destek talebinde de bulunulmamıştır. Bu organizasyonu yürüten kurumlar ilçe kutlama komitesinin kararı ile belirlenmiş ve görevlendirilmiştir. Buna rağmen belediyemizden destek istendiği andan itibaren etkinliğin gerçekleşmesine gerekli destek sağlanmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!