Ölüler diriliyor

Güncelleme Tarihi:

Ölüler diriliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2009 00:47

Seçmen listeleri ve nüfus kayıtlarındaki dramlar sürüyor. Kızı ve annesinin öldüğünü kanıtlayan Ali Hasan Özılgın, "Sırada dedem mi var? Bu çile neden?" diye sordu.

SEÇMEN sayısının Türkiye genelinde 6 milyon kişi artmasının nedenleri arasında yeralan, ölülerin nüfus kayıtlarında ’yaşıyor’ görünmesi ve seçmen listelerine girmesi, yakınlarına dramlar yaşattı. İzmirli Ali Hasan Özılgın geçen Aralık ayında, 49 yıl önce henüz 4.5 aylıkken ölen kızı Sevgi Özılgın’ın seçmen listelerinde adının yer aldığını gördü.

İkinci bir acı yaşadı

16 Ocak 1959’da doğup, 1 Haziran 1959’da ölen kızı Sevgi’nin seçmen değil ölü olduğunu kanıtlamak için harekete geçen baba Özılgın, İzmir Mezarlıklar Müdürlüğü’nden defin belgesini aldı. Konak İlçe Seçim Kurulu’na itirazını yaptı. Nüfus Müdürlüğü’ne de kızının öldüğünü kanıtladı. Özılgın’ın, bu işlemlerle uğraşırken, kızını kaybetmenin acısını yeniden yaşamasını DHA kamuoyuna duyurdu. Gözyaşı dolu günler sona ermek üzereyken, bu kez de kız kardeşi Melek Sert’e Konak Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğü’nden gelen çağrıyla bir kez daha sarsıldı.

23 yıl önce kaybetti

Nüfus Müdürlüğü, adres kayıt sistemi kapsamında Türkiye İstatistik Kurumu’nun gerçekleştirdiği alan çalışmasında, Afet Özılgın’ın öldüğünün bildirildiğini belirterek, "Anneniz Afet’in ölümü için Buca İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne görüşme yapmak üzere yazımızı aldığınız tarihten ibiteren en kısa süre içerisinde müracat etmeniz rica olunur" yazılı davet gönderdi. Ali Hasan Özılgın, hasta kardeşi Melek Sert’in yazıyı kendisine vermesi üzerine, bir kez daha yıkıldı. 75 yaşındaki Özılgın, bu kez 23 yıl önce kaybettiği annesinin öldüğünü kanıtlamak için yollara düştü. Mezarlıklar Müdürlüğü’nden defin belgesini aldı. Nüfus Müdürlüğü’ne annesinin öldüğünü kanıtladı. Özılgın, son bir ayda yaşadıklarına tepki gösterdi. Yüreğindeki yaraların yeniden kanatıldığını belirten Özılgın, "Bu nasıl bir sistem? Ölüm tarihini bile unuttuğumuz kızımı 49 yıl sonra seçmen yaptılar. Bunun sonu yok mu? Sırada babamın, dedemin olmasından korkuyorum? Bize çektirdikleri bu çile neden" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!