Olmadı Göz-Göz

Güncelleme Tarihi:

Olmadı Göz-Göz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2012 11:56

PTT 1. Lig’de 2012-2013’e “Şampiyonluk” parolasıyla giren Göztepe, geçen yılki belalısı Kartal önünde 21’de Hamza ile öne geçti. Ferdi’nin kornerden gelen ortalarda 48 ve 70. dakikalarda attığı 2 gol Göztepe’yi yıktı.

Haberin Devamı

GÖZTEPE, geçen sezon iki maçta da 2-0’lık skorlarla boyun eğdiği Kartalspor’a, yeni sezonun ilk maçında da diş geçiremedi ve 2012-13’e mutsuz başladı. İlk yarıda karşılıklı ataklar vardı. 11. dakikada Yaser’in kafa şutu, Göztepe üst direğini yalayarak auta çıktı. 21. dakikada Göztepe golü buldu. Mithat’ın kornerden ortasında ceza alanı karıştı, topu önünde bulan Hamza dokundu: 0-1. İlk yarı bu skorla kapandı.
İkinci yarının hemen başında Kartalspor, Göztepe’nin benzeri bir golle skora denge getirdi. 48’de Mehmet kornerden ortaladı. Yaser kafayla altı pasa indirdi, Ferdi herkesten hızlı davrandı: 1-1. 63’te Mithat kesti, Şaban kafayı çaktı. Kaleci haydar inanılmaz bir refleksle topu çıkardı. 70’te Kartalspor’un yine aynı köşeden kullandığı kornerde, Mehmet’in ortasına Ferdi ön direkte kafayı vurdu: 2-1.
Yenik duruma düştükten sonra rakip kalede baskı kuran Göz-Göz, 86.dakikada gole çok yaklaştı. Orta alandan Furkan’ın ceza sahasına doldurduğu topa Şaban vurdu, kaleciden döndü. Yasin tamamladı bu kez de üst direk gole izin vermedi. 90+3’te Efecan Kartalspor, 90+5’te ise Bedi Buval Göztepe adına bomboş durumda golleri kaçırınca, Göztepe İzmir’e boynu bükük döndü: 2-1.

Haberin Devamı

STAT: Seymen Radyo Kartalspor
HAKEMLER : Özgüç Türkalp (6), Muharrem Yılmaz (6), İlyas Emektar (6)
GOLLER: Dk.21 Hamza (Göztepe), 48 ve 70 Ferdi(Kartalspor)
SARI KARTLAR: Onur, Aytek (Göztepe), Olgay, Timuçin (Kartalspor)
KARTALSPOR: Haydar(7), Alter(6), Erman(6)(Dk.84 Fatih 5), Olgay(6), Ferdi(8), Mehmet(7), Ethem(7), Uğur(7), Okan(7), Yaser(6)(Dk.66 Efecan 6), Burak(7)
GÖZTEPE : Ferhat(4), Hamza (7), Aytek (4), Veli(4), Ahmet(4)(Dk.71 Furkan 5), Yasin(6), Onur(6), İlhan(5), Mithat(7), Dilaver(6)(Dk.61 Şaban 4), İbrahim(5)(Dk.80 Bedi Buval 4)

Yerli malı 11
Göztepe’de lisansı yetişemeyen Rodriques tribünde, Fransız golü Bedi Buval ise yedek kulübesinde oturdu. Tamamı yerli oyunculardan kurulu 11’i sahaya süren Teknik Direktör Kalpar, 7 yeni transfere görev verdi. Flaş transferlerden Şaban ve Furkan da 11’de değildi. Üç oyuncu da 2. yarıda oyuna girdi. Kartalspor 25, Göztepe ise 26 yaş ortalaması ile sahadaydı.

Haberin Devamı

Hamza gole sevinemedi
Göztepe’nin Kartalspor’dan transferi Hamza Gezmiş, eski takımına karşı ilk 11’de sahaya çıktı ve 21. dakikadaki karambolde sarı-kırmızılı ekibi öne geçiren gole imzasını attı. Hamza’nın buruk bir sevinç yaşadığı gözlendi.

Göztepelilere her yer İzmir
Aşırı sıcak havanın oyunu etkilediği maça, Göztepeli tarfatarlar yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 1500 Göztepeli, zorlu Kartal deplasmanında takımını yalnız bırakmadı.
? 90 dakika boyunca Göz-Göz’e aralıksız destek veren sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesi iki takımı birlikte tribünlere çağırdı. Oyuncular el ele taraftraları selamladı.
? Karşılaşma öncesi Gaziantep’teki hain terör saldırısında kaybettiğimiz vatandaşlarımız ve spor alanlarında yitirdiğimiz büyüklerimiz adına saygı duruşu yapıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!