Güncelleme Tarihi:
Ancak o, hayatın daha henüz başındaki öğrencilerini dünyaya öyle bir hazırlıyor ki...
Sevgisizliğin, hoşgörüsüzlüğün, şiddetin arttığı şu dünyada tertemiz bireyler yetiştirmek için müfredatın, programın yanında kendi sevgisini, emeğini koyuyor. Henüz ikinci sınıftaki öğrencileri sevgiyle kurulmuş bir dünyada hayata hazırlanıyor. Binalar büyüdükçe küçülen, teknoloji ilerledikçe yalnızlaşan bir dünyada yaşıyoruz artık. Çocuklarımızın en büyük arkadaşı dünyayı bir ekrana sığdıran teknoloji! Tabletlerin, bilgisayarların, android telefonların çocukların elinde oyuncak olduğu günümüzde onun öğrencileri kitaplarına gözü gibi bakıyor, bilim teknik dergilerine abone oluyor, bununla da kalmayıp kendi kitaplarını yazıyor.
Her şey geçen sene başladı
Macit, 2011-2012 öğrenim yılında, Balçova Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu 1/A Sınıfı’yla derslere başladığında öğrencilere okuma alışkanlığının yanında yazma alışkanlığının da kazandırılmasının daha etkili olacağını düşünmüş. Henüz birinci sınıftaki öğrencilerinden bir anılarını yazmasını istemiş. Sonra o anı ve resimlerini “Dünden Yarına” adlı kitapta toplamaya karar vermiş. Veliler de bu düşünceyi desteklemiş. Onların da katkısıyla kitap basılmış. Minik öğrenciler, kendi yazdıklarını kitapta görünce havalara uçmuş.
Köksal Macit, okuma alışkanlığını geliştirmek için kurdukları sınıf kütüphanesinin yanında, öğrencilerinin kitap sayesinde özgüvenlerinin geliştiğini görünce projesini devam ettirmek istemiş. İkinci sınıfa geçen miniklerin hem sosyal hem duygusal zekasının geliştiğini görmek Okul Müdürü Kemal Kahveci başta olmak üzere velileri de mutlu etmiş. Ve bu sene ikinci kitabın hazırlıkları başlamış. İkinci sınıfa geçen öğrenciler, “Okusun da Büyüsün” adını verdikleri kitaba kendi masallarını yazmış. Keşke yerimiz olabilse ve siz o masalları tek tek okuyabilseniz. O küçücük dünyaların neler anlattığını okuyabilseniz! Üstelik bu sene kitabın resimlerini güzel sanatlar mezunu bir veli çizmiş...
Proje Milli Eğitim’in de dikkatini çekince geçen hafta İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, küçük yazarları makamında kabul etti. Gönül ister ki bu proje Türkiye geneline yayılsın. Minik öğrenciler hayata okuma ve yazma alışkanlığıyla hazırlansın.
Şiddetten uzak sevgi dolular
“Carleyle: ‘Bizim ne olacağımız öğretmenlerimizden ayrıldıktan sonra neler okuduğumuza bağlıdır’ demiş. Biz de bu sözü ilke edinerek, öğrencilerimize okuma ve yazma alışkanlığı kazandırıp, gelecekte yazar ve gazeteci olma isteği uyandırmak amacıyla birinci sınıfta (2011–2012) kendi yazdıkları anı ve resimlerinden oluşan ‘Dünden Yarına’ adlı kitabı bu yıl da (2012-2013) kendi masalları ve bir velimizin resimlerini çizdiği ‘Okusun da Büyüsün’ adlı eseri çıkardık” diye giriyor söze Köksal Öğretmen ve öğrencilerinin yaşadıklarını şu sözlerle aktarıyor:
“Şiddetin bu şekilde önlenebileceğine inanıyorum. Sevgi dolu olduklarını ve sosyal anlamda da geliştiklerini gözlemliyoruz. Bilim Teknik Dergisi’ne aboneler. Düzenli gazete ve dergi okuyorlar. Kitaplara gözlerinin içi gibi bakıyorlar. Özgüvenleri gelişti. Kitabı ilk gördüklerinde havalara uçtular. İkinci kitaba daha hevesli hazırlandılar. Kitabı ulaştırabildiğimiz kadar iletmeye çalışıyoruz. Tanıdıklara, Milli Eğitim camiasına... Belki proje olarak geliştirilebilir, hayata geçirilebilir. Buna ihtiyacımız olduğuna inanıyorum.”