Okudukları üniversite için teknoloji geliştirdiler

Güncelleme Tarihi:

Okudukları üniversite için teknoloji geliştirdiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 13:13

Gediz Üniversitesi’nin yeni akıllı geçiş ve kartlı ödeme sistemine, biri mezun üç öğrencisi imza attı. Gençler, yazılımı, donanımı ve tasarımı tamamen kendilerine ait teknolojiyi öğrenim gördükleri üniversiteye kazandırdı.

Haberin Devamı

Okudukları üniversite için teknoloji geliştirdiler

Gediz Üniversitesi’nin teknolojik altyapısına öğrencilerinden önemli destek geldi. Kampüsün yeni akıllı geçiş ve kartlı ödeme sistemine, biri mezun 3 genç imza attı. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu Hakan Selek ile Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde eğitim gören Melike Betül Ertekin ve Tuğçe Ünal, üniversitenin laboratuvarlarında gerçekleştirdikleri 6 ay süren çalışma sonucunda bu başarıya ulaştı. Onlara Gediz Üniversitesi Bilgi İşlem Müdür Yardımcısı Emir Turna ile Sistem Mühendisi ve Yazılım Uzmanı Berkant Akgüvercin de destek oldu.

Okudukları üniversite için teknoloji geliştirdiler

Haberin Devamı

Yazılımı, donanımı ve tasarımı tamamen öğrencilere ait yüzde 100 yerli teknoloji, tüm yerleşkelerdeki kapılar ile turnikelerden geçiş sağlamanın yanında kampüs içinde kartlı ödeme imkanı da sunuyor. Üniversitenin restoranlarında, kafelerinde ve diğer tesislerinde elektronik ödeme aracı olarak kullanılma özelliğine sahip akıllı sistem, önümüzdeki günlerde daha da geliştirilecek, akıllı telefon gibi mobil cihazlarla uyumlu hale getirilecek.

İŞYERLERİ DE KULLANABİLİR

Mezun olduktan sonra Gediz Üniversitesi’nde network uzmanı olarak çalışmaya başlayan Hakan Selek ile öğrenciler Melike Betül Ertekin ve Tuğçe Ünal, üniversitelerine böyle bir teknoloji kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirtti. Bu başarıya ulaşmalarında aldıkları eğitimin ve kendilerine her türlü imkanı sağlayan Bilgi işlem Müdürlüğü’nün önemli payının bulunduğunu dile getiren gençler, "Öğrendiklerimizi uyguladık ve ortaya böyle bir teknoloji çıktı. Bu sistem, eğitim kurumlarının yanı sıra farklı yerlerde birimleri ve çok sayıda çalışanı bulunan fabrika gibi tesislerde de kullanılabilecek özellikte. Mobil cihazlarla uyumlu hale getirdiğimizde çok daha kullanışlı olacak. Şimdi bunun için çalışıyoruz, elde ettiğimiz akıllı ve yerli teknolojimiz yakında daha da gelişmiş olacak" dedi.



BAKMADAN GEÇME!