Öğretmen ek ders ücretini istiyor

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen ek ders ücretini istiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

GAZİEMİR'de görev yapan öğretmenler, ay başında alacakları ek ders ücretlerinin bir hafta geçmesine karşın ödenmemesine tepki gösterdi. Ortalama 100 milyon lira tutan ek ders ücretlerinin kendileri için önemli bir para olduğunu belirten öğretmenler, ‘‘Devlet, bankaları hortumlayanları kurtaracağına bizim üç kuruşluk hakkımızı ödesin’’ dedi.

ÖĞRETMENLER, nüfus sayımında yaptıkları görev karşılığında 15'er milyon lira almaları gerekirken mutemetlerin 500 bin liralarını kestiğini öne de öne sürdü. Öğretmenlerin ek ders ve sayım ücretleri konusundaki şikayetlerini araştıran Gaziemir Kaymakamı Faruk Necmi Kurt, ‘‘Ödemeler, ödeneksizlikten durdu’’ diye konuştu.

GEÇEN yıl da aynı sorunun yaşandığını belirten Kaymakam Kurt, ‘‘Ödenek gönderilmediği için ek ders ücretleri ödenemedi. Ancak, ay sonuna kadar sorun çözülür. 500 bin lira mutemet kesintisi ise münferit gelişmiş olabilir. Zira, binde 8 oranında, yani 120 bin lira damga vergisi ve kişinin rızasıyla da hesap hatalarına karşı 130 bin lira mutemet parası alınıyor. Bunun üzerinde para veren şikayetini bana iletsin’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!