Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2010 00:00
İzmir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencileri, Ege Serbest Bölgesi’nin günde 17 bin kişiye yemek hazırlanan mutfağında ders yaptı.
Planlama ve üretim
72’si yabancı 240 firmanın bulunduğu Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ) mutfağında her gün bölge çalışanı 17 bin kişi için 18 ayrı mönüde
yemek hazırlanması, İzmir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencilerinin, hayatlarının en büyük mutfak ziyaretine neden oldu. Öğr. Gör. Turgay Bucak tarafından verilen “Beslenme ve Menü Planlaması” dersinin “Yiyecek İçecek İşletmelerinde Üretim, Planlama” konusunu ESBAŞ’ta işleyen öğrenciler, yaklaşık 20 bin kişinin yemeği için nasıl planlama ve üretim yapılacağını yerinde gördü, hazırlıklara katıldı.
Bilgi aldılar
ESBAŞ Pazarlama Müdürü Murat Özgürtaş’tan serbest bölgelerin özellikleri, çalışma şartları ve avantajları hakkında bilgi alan öğrenciler, Gıda İşletmeleri Kalite ve Eğitim Sorumlusu Umut
Başak Bilgin ve Gıda İşletmeleri Genel Müdürü Ferhan Ceyhan’dan ESBAŞ endüstriyel mutfağı hakkında bilgi aldı. Öğr. Gör. Turgay Bucak ile birlikte ziyarete katılan öğrenciler, serbest bölgelerin çalışmaları ve endüstriyel mutfak uygulamaları hakkında sorularına yanıt buldu.