O madenciye sürpriz teklif

Güncelleme Tarihi:

O madenciye sürpriz teklif
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2014 01:34

SOMA’daki faciadan sonra getirildiği hastaneden ayrılırken sedye kirlenmesin diye “Çizmelerimi çıkarayım mı?” diye soran ve tüm ülkeyi duygulandıran Murat Yalçın, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından SOCAR’dan sürpriz iş teklifi aldı.

Haberin Devamı

Şirket Başkanı Kenan Yavuz’un yapımı devam eden rafineride işçi sağlığı ve iş güvenliği teknisyenliği teklifini kabul eden Yalçın, Aliağa’daki lojmana taşınıyor.

Murat Yalçın’ın AA objektifine yansıyan görüntülerinin tüm Türkiye’yi ağlattığını, kendisinin de duygulandığını ifade eden Yavuz, maden kazası sonrasında bölgeye destekte bulunmaya çalıştıklarını, şehit aileleri için düzenledikleri iftar programı sırasında Kaymakam Bahattin Atçı’nın aracılığıyla Yalçın’la sohbet etme fırsatı bulduğunu anlattı.

Kenan Yavuz, “Sohbet sırasında Murat Yalçın’ın edindiği deneyim nedeniyle aslında iyi bir iş güvenliği görevlisi olabileceği aklıma geldi. Spontane olarak, yapımı devam eden rafineride teknisyen olarak görev yapmak isteyip istemeyeceğini sordum. Kabul etti. Şu an belgelerini hazırlıyor. Ailesiyle birlikte Aliağa’daki lojmanlarımıza taşınıyor. Davranışıyla örnek olan Murat’ın çalışmalarıyla da örnek olmaya devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Kim istemez böyle işi?’

Murat Yalçın da, duygularını şöyle dile getirdi: “Kim istemez böyle bir işi? Henüz ücreti ve ne zaman başlayacağımı konuşmadık. Evi, işi bırakıp oraya gideceğiz. Yeni işimden kazanacağım parayla önce ev tutacağım, hayatımı kuracağım. Daha sonra da yoksullara ve şehit ailelerine yardım edeceğim. Bir de kızımın okul masraflarını karşılamak istiyorum. Evime, aileme bakmak istiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!