Nergisler kanatlandı

Güncelleme Tarihi:

Nergisler kanatlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2011 00:00

İzmir Emniyet Müdürlüğü, “Ata’ya Kanatlanan Nergisler” projesiyle, birçok ilki gerçekleştirdi. Farklı semtlerdeki 19 Liseden 84 öğrenci Ankara’ya götürüldü.

Haberin Devamı

İZMİR Emniyet Müdürlüğü, öğrencilere yönelik düzenlediği, “Ata’ya Kanatlanan Nergisler” projesiyle, birçok ilki gerçekleştirdi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü projede çeşitli semtlerdeki 19 liseden derslerinde başarılı 84 öğrenci seçildi. Çoğunluğu ilk kez uçağa binen öğrenciler, bir doktor, üç rehber öğretmen ve 12 emniyet görevlisi eşliğinde, Ankara’ya götürüldü.

Öğrenciler önce Anadolu Medeniyetleri Müzesi ile Ankara Kalesi’ni gezdi, sonraki durak Anıtkabir oldu. Gürçeşme Anadolu Lisesi’nden Kader Gökçe, Anıtkabir özel defterine öğrenciler adına ortak duygularını yazdı.

TBMM’ye de gideen öğrenciler genel kurul salonunu gezdi. Öğrencilere, çalışmaları anlatan görevliler, meclis beratı hediye etti. Birinci günün sonunda öğrenciler, Gençlik Harikalar Diyarı’nda, spor fırsatı buldu,  terör örgütlerinin eleman sağlama yöntemlerinin anlatıldığı “Gölge Oyunu” adlı kısa filmi izledi.

Haberin Devamı

Geceyi Polis Moral Eğitim Merkezi’nde geçiren öğrenciler ikinci gün, ilk olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Yüksel Babal’ı ziyaret etti. Öğrenciler Çankaya Köşkü’nde Atatürk’ün 11 yıl yaşadığı Atatürk Müze Köşkü’nü gezdikten sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile biraraya geldi. Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Gül, derslerine çok çalışmalarını ve üniversitede istedikleri bölüme girmek için çabalamalarını istedi. Öğrenciler hep birlikte katıldığı pikniğin ardından da İzmir’e döndü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!