Müziğe yelken açacaklar

Güncelleme Tarihi:

Müziğe yelken açacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2013 01:37

BODRUM Turgutreis’te bu yıl 9’uncusu düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, “Müziğe Yelken Açıyoruz” sloganı ile 24-25 ile 27-28 Ağustos tarihleride sanatseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Yücel Canyaran’ın genel sanat yönetenliğinde gerçekleşecek organizasyonun “Bodrum’da Bir Diva” isimli açılış konserinde, dünyaca ünlü soprano Angela Gheorghiu ve tenor Teodor Ilincai birlikte sahne alacak. Suna Kan da kemanıyla eşlik edecek.

25 Ağustos Pazar saat 19.00’da başlayacak olan “Günbatımı” konserinde Ankara Çağdaş Müzik Topluluğu sahnede olacak. Klarnette Nusret İspir, kemanda Ebru Karaağaç ve Tangör Ertaş, viyolada Feza Gökmen, viyolonselde Onur Şenler ve kontrabasta Burak Karaağaç, klasik müzik coşkusu yaşatacak. “Gece” konserinde ise şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na kemanıyla Maxim Vengerov eşlik edecek.
27 Ağustos’ta ise günbatımı konserinde Apollon Trio sahne alacak. Flütte Halit Turgay, viyolada Evrim Baştaş ve arpta Merve Kocabeyler sanatseverlerle buluşacak. Aynı gece, uluslarası klasik müzik festivallerinin en gözde topluluklarından biri olan Amsterdam Sinfonietta sahneye çıkacak. Şef olmadan performanslarını sergileyen 22 sanatçıdan oluşan topluluğa Daniel Müller-Schott viyolenseliyle eşlikte bulunacak.

Haberin Devamı

28 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalin son günbatımı konserinde 20’nci Yüzyıl’ın en önemli sopranoları arasında yer alan ve 5 yıl önce hayatını kaybeden Leyla Gencer anılacak. Konserde 2012 Leyla Gencer Şan Yarışması birincisi Fatma Said ve piyanist Demet Eytemiz sahne alacak.

Kapanış konserinde ise şef Gürer Aykal yönetimindeki İstanbul Flarmoni Ortestrası’yla birlikte dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say da sahnede olacak. Orkestraya thereminde Carolina Eyck, neyde Burcu Karadağ ve vurmalı çalgılarda Aykut Köselerli katkıda bulunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!