Musluklar hariç her yerden su akıyor

Güncelleme Tarihi:

Musluklar hariç her yerden su akıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2015 01:03

AYDIN'ın Çine İlçesi'deki 800 nüfusa sahip Seferler Mahallesi'nde yıllardır yaşanan su sıkıntısı Muhtar Reşet Çiçek'in tepkisine neden oldu. Çeşmeden su akmadığını ancak dereden taşan suyun yollarda heba olduğunu belirten Çiçek, 2 günde yalnızca 1 saat su kullanabildiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Çine'nin 265 haneli 800 nüfuslu Seferler Mahallesi'nde yaşayanlar, suları depolayarak ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Su sorununu yıllardır yaşadıklarını ve çözümü için sayısız başvuru yaptıklarını belirten Seferler Mahallesi Muhtarı Reşet Çiçek, "Köyümüze Özel İdare aracılığıyla hizmet aldığımızda bir sondaj kuyusu açıldı. Kuyudan istenilen su çıkmadı. Kaynak sularımız da yetersiz. İki günde birer saat su veriyoruz. Su sorunumuza bugüne kadar kimse çözüm bulamadı. Su depomuz var ancak su olmadığı için dolduramıyoruz. Yazın su sıkıntımız daha da artıyor" dedi.

Musluklar hariç her yerden su akıyor


Muhtar Çiçek, çeşmelerinden su akmazken, yakındaki Hayıtlık Deresi'nden taşan suyun yollardan aktığını belirtti. Sorunun çözümü için kaynakların temizlenip bakıma alınmasını ve yeni sondajlar yapılmasını isteyen Muhtar Çiçek, "Bir saatlik su geldiğinde mahalleli su bitmeden çanağı, kovası, deposu neyi varsa dolduruyor. Biz içme suyu sorunumuzun çözümü için Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ'den de 1 yıldır çözüm bekliyoruz. Ama bugüne kadar hiçbir şey yapılmadı" diye konuştu. Seferler Mahallesi sakinlerinden Turan Güçlü de mahalleye ilgi gösterilmediğini öne sürüp, "Adeta unutulduk" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!