Muğla’ya spor köyü

Güncelleme Tarihi:

Muğla’ya spor köyü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ortaköy'de 58 dönümlük bir alanda kurulması plananan olimpik spor kompleksinde yerli ve yabancı kulüpler kamp yapabilecek.

MUĞLA'da dönemin Valisi Lale Aytaman'ın İtalyan profesöre hazırlattığı ‘‘Olimpik Spor Köyü’’ projesine belediye sahip çıktı. Belediye, ulusal ve uluslararası kulüplerin de kamp yapabilecekleri tesisi Muğla'ya kazandırmak için harekete geçerken, Vali Lütfi Yiğenoğlu da destek verdi.

Tesis Ortaköy’e kurulacak

BELEDİYE Başkanı Osman Gürün, Ortaköy'de kurulması planlanan tesisle ilgili Vali Yiğenoğlu'na köyde brifing verdi. Köylülerin de katıldığı toplantıda Başkan Gürün, ‘‘Ortaköy, doğal SİT alanı Karabağlar Yaylası'nın uzantısı. Bu alanı hem spora, hem alternatif turizme kazandıracağız’’ dedi.

Projeye devlet destek olmalı

PROJENİN hayata geçmesiyle ulusal ya da uluslararası kulüplerin kamp yapma imkanına kavuşacağını belirten Gürün, ‘‘Kampa gelenler, Gökova'nın denizinden, Yılanlı Dağı'nda kurulacak parkurlardan yararlacak. Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ile Özel İdare projeye el uzatmalı’’ dedi.

Muğla için önemli bir karar

OLİMPİK spor köyü projesini olumlu bulduğunu belirten Vali Yiğenoğlu, Muğla'yı Türkiye'nin en önde ve örnek turizm merkezi yapma kararlılığında olduklarını belirterek, ‘‘Proje turizm merkezi Muğla için önemli. Belediyeye bu konuda destek olacağız’’ diye konuştu.

PROJEDE NELER VAR?

MUĞLA eski milletvekillerinden dönemin Muğla Valisi Lale Aytaman'ın bir İtalyan projesöre ücretsiz hazırlattığı proje Ortaköy'de 58 dönümlük alanı kapsıyor. Proje kapsamında, Ortaköy'de olimpik yüzme havuzu, atletizm pisti, hentbol - voleybol sahaları, futbol sahası, kapalı spor tesisleri, golf sahası, yurt ve misafirhaneler yer alırken, Gökova ayağında su sporları tesisleri, Yılanlı ayağında da dağ sporları tesisi bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!