Muğla’nın 5 köyünde hayvan hastalığı

Güncelleme Tarihi:

Muğla’nın 5 köyünde hayvan hastalığı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2008 00:00

Muğla Tarım İl Müdürü Hadi Kayhan, bu yılın ilk altı aylık döneminde, kent genelinde 7 köyde şap, kuduz, sığır tüberkülozu ve brucello hastalığı görüldüğünü, bu vakalardan 5’inin devam ettiğini bildirdi.

Korubükü, Yaraş, Yenibağyaka, Derinkuyu ve Karaçulha köylerinde hayvan giriş çıkışlarının yasaklandığını kaydeden Kayhan, il genelinde tüm önlemlerin alındığını anlattı, "Köylerde görülen hayvan hastalıklarını önlemek için aşılama ve ilaçlama çalışmalarımıza yoğun şekilde devam ediyoruz. Kuş gribi ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’yle ilgili ilaçlama ve bilinçlendirme çalışmalarımız da devam ediyor. Kuş gribi çalışmalarında il genelinde 2 bin 220 el kitapçığı dağıttık" dedi.

Muğla genelinde KKKA virüsü taşıyan kenelere rastlanmadığına dikkat çeken Kayhan, "Bakanlık tarafından gönderilen 11 bin 172 litre dökme ve banyo kene ilacı il ve ilçelerimizdeki tüm köylere ulaştırıldı. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların tamamına yakını ilaçlandı. Köylerde çiftçilerimize gerekli eğitimler verildi. KKKA ile ilgili broşür bastırılarak köylerde dağıtıldı" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!