Müdür dört köşe

Güncelleme Tarihi:

Müdür dört köşe
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2012 00:00

İzmir dün tarihi günlerinden birini yaşadı. Alsancak Limanı’na dört yüzen saray birden yanaştı. 7 bin 200’ü yolcu, 3 bin 300’ü personel toplam 10 bin 500 turist geldi. Alsancak Liman İşletme Müdürü Turan Yalçın’ın mutluluğu yüzüne yansıdı, “Bir dönem tek gemiye hasret kaldığımız limanımıza artık günde dört kruvaziyer yanaşabiliyor” dedi.

Haberin Devamı


İZMİR dün tarihi günlerinden birini yaşadı. Kruvaziyer turizmde her yıl büyük mesafe kat eden ve Akdeniz’in sektördeki yeni yıldızı haline gelen kent, dört kruvaziyer birden ağırladı. Norwegian Cruise Line şirketinden N. Spirit, Pullmantur’dan Pullmantur Zenith, Carnival Cruise Line’dan Carnival Breeze ve ETS Tur’dan Agean Paradise gemilerinden 7 bin 200’ü yolcu, 3 bin 300’ü personel toplam 10 bin 500 turist indi. Konukların bir kısmı Efes, Meryemana ve Bergama’ya, bir kısmı Çeşme giderken, bir kısmı da kentte kalmayı tercih etti. Liman tarihi günlerinden birini yaşarken, esnafın cebi para gördü, yüzü güldü.
Alsancak Limanı İşletme Müdürü Turan Yalçın, ülkemizin ve İzmir’in güvenilir bir kent olmasının bu ilgiyi artırdığını söyledi, “Bir dönemler tek yolcu gemisine hasret kaldığımız limanımıza artık günde dört gemi yanaşabiliyor. Kruvaziyer limanının özelleştirilmesi ve genişletilmesiyle gemi sayıyısı da hızla artacak. Aynı anda altı gemi yanaşabilecek” dedi.

Haberin Devamı


Yetmez, 10 olsun
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yoğun bir gün olmasına, limanın elde olmayan fiziki zorluklarına karşın İzmir’in gelen turistleri mutlu etmeye son derece açık bir şehir olduğunu belirtti. Demirtaş, “Bu yoğun güne de başarıyla geçirdik. Geçtiğimiz yıl 504 bin turist ağırlamıştık, bu yıl 650 bine ulaşacağız. Bugün gelen dört gemi de İzmir’in her geçen gün kruvaziyer turizmde nasıl geliştiğinin en güzel kanıtı” diye konuştu.
İzmir’in dörtten fazla gemiyi ağırlayabilecek bir kent olduğunu kaydeden Ekrem Demirtaş, ekledi: “1, 2, 3, 4 yetmez; 5’e, 6’ya, hatta 10 gemiye kadar yolu var. Biz de onu istiyoruz. İzmir hiç de uzak olmayan bir gelecekte Akdeniz’in kruvaziyer limanları şampiyonu olacak. Bunun için elbette yeni liman gerekiyor. Onun için de ihale süreci ilerliyor ama şu anda gördüğümüz ilgi, büyük potansiyelimiz, 10 gemi gibi büyük hedeflerimiz yeni limanın da yetmeyeceğini gösteriyor. Bir limanla bu sayılara ulaşamayız. Bu nedenle bir değil, iki yeni liman istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!