Mrs.Gourme: İtalyan lezzeti

Güncelleme Tarihi:

Mrs.Gourme: İtalyan lezzeti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

İŞTEN bunaldığım, sinirlenecek yer aradığım bir gün çalan telefon, uzun süredir görmediğim iki arkadaşımla buluşmama neden oldu. Yıllarca aynı işyerinde çalıştığım arkadaşlarım beni öğle yemeğine davet ediyorlardı. Üçümüzünde iş yerine yakın olduğu için ilk aklımıza gelen adreste Ristorante Pizzeria Venedik'te buluştuk.

ÇOK acıktıkları için randevu saatinden önce restora giden ve güzel havayı dışarda yemek yiyerek değerlendirmek isteyen arkadaşlarım güzel bir masa seçmişti. Zengin menüden seçim yapmak için hayli zorlandık doğrusu. Sonunda salatayla başlamaya karar verdik. Arkadaşlarımdan biri somonlu salata istedi, ben Sicilya salatada kadar kırdım. Üçüncü arkadaşım ise salat bardan gidip bol kalorili bir tabak yaptı.

SICAK seçiminde ortak karar verdik ve tavuk ızgara istedik. Bu arada salataların lezzeti mi yoksa açık hava mı iştahımızı açtı bilmiyorum, Ristorante Pizzeria Venedik'e kadar gelip pizza yemeden olmaz deyip, bir tanede bol mantarlı Venedik pizza söyledik. (İnsanın karnı aç olunca bazen kendisini frenleyemiyor) Üçümüzde işe döneceğimizden şarap hakkımızı bir akşam yemeğine saklayıp kola içtik.

YEŞİL salata, ançuez, yumurta, capari, patates, şerit biber ve babycorndan oluşan Sicilya Salatası çok hoştu. Tuz yememem gerektiği için ançuez ve kapari nedeniyle hayli tuzlu olan salatayı seçtiğim için çok mutlu oldum. Çünkü tuz ilave etmeden o sevdiğim tadı doya doya aldım.

ARKADAŞIM, yeşil salata, roka, somon balığı, taze mantar ve caparili salatasını çok beğendi. Dayanamayıp bir parça somon aldım hoşuma gitti. Kilo sorunu olmadığı için tabağını sıcak ve soğuk salat bardan dolduran arkadaşımızın keyfi de yerindeydi. Sıcakları beklerken bol bol kalori hesabı yaptık. Sonunda işyerlerimize yürüyerek döneceğimizi hesap edip yediklerimiz yüzünden fazla vicdan azabı çekmemeye kadar verdik.

TAVUK ızgaralarımız, hemen ardından da pizzamız geldi. Salatayla hemen hemen doymuş olduğum için sadece etimi yedim. İnceltilmiş tavuk, fazla yağlanmadan ancak yumuşalığınıda kaybetmeden pişirilmişti. Son zamanlarda pek çok yerde yediğim tavuk ızgarada tavuk lezzeti alamaz olmuştum. Ristorante Pizzeria Veredik'te bu lezzete vara vara yemeğimi yedim. Doymuştuk ama pizzamızın soğumasına da göz yumamazdık. Tatlı yerine birer parca pizza yemeye karar verdik. İncecik pizza hamuru üzerine cömertce konmuş malzemesiyle gerçekten çok lezzetli olan pizza bizi baştan çıkardı, birbirimizi akşam yemeğinde sadece yağsız salata yemeğe ikna ederek pizzanın tümünü bitirdik.

RISTORANTE Pizzeria Venedik, huzurlu ve güzel bir mekan. İş toplantıları için de ideal. Fiyatları da normal. Salatalar 1.200 - 2 milyon, pizzalar 2.400, tatlılar 1 - 1.200 civarında. Hesabı ben ödemediğim için biz ne ödedik bilmiyorum.

TELEFON: 422 27 35

422 18 26

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!