Güncelleme Tarihi:
UZUN tatil öncesi herkeste bir telaş. Alışveriş merkezlerinde adım atacak yer yok. Kasaların önü kuyruk. Park yerleri full. Trafik desen arapsaçı. Bir saatte varabileceğin yere 2-2,5 saatte zor ulaşıyorsun. Yol uzayınca programımız aksadı, acıktık. Oğullarımla en yakın yerde yemek yemeye karar verdik. Şans bu ya, balık restoran olarak tanıdığımız ve sevdiğimiz Smyrna Restoran'a çok yakınız.
SMYRNA Smypi adını alan restoran tür değiştirmiş. Pide, köfte ve döner var. İyi, üçümüzün de sevdiği şeyler. Aydınlık bir masa seçiyoruz ve mönüler geliyor. Pide yemeye karar veriyorum ve ilk kez seçim yapmakta zorlanıyorum. Kıymalı açık, kıymalı kapalı, kavurmalı, kaşarlı, peynirli, pastırmalı, sucuklu, tavuklu, kuşbaşılı, ıspanaklı ve dört mevsim dedikleri sucuklu, kavurmalı, kaşarlı ve kıymalıdan oluşan çeşitler var. Kıymalı kapalı ve ıspanaklı pidelerden istiyorum. Oğullarım iskenderle başlayıp, dört mevsimle devam etme kararı alıyorlar. Kolalarımızı söylüyoruz. Bu arada çok sevdiğim bir Karadeniz yemeği olan mıhlama dikkatimi çekiyor. Bir tane istiyorum. Salata bardan tabağımı doldurana kadar sıcak pide ile mıhlamamız masamızda. Mısır unu ve kaşar peynirinin tereyağında kavrulmasıyla yapılan mıhlama gerçekten lezzetli. Sıcak, sıcak yerseniz tadına daha çok varabilirsiniz. Mıhlama üçümüzden de tam not alıyor.
BU arada ıspanaklı ve kapalı kıymalı pidem geliyor. O da ne! Tabağın içinde kocaman bir pide var. Garsona, 'Ben tek söylemiştim' diyorum. O da 'Evet efendim. Bu da tek zaten' diyor. Yandık. Nasıl yiyeceğim derken oğlanlar imdadıma yetişiyor ve iskenderleri gelene kadar kapalı pideyi çerez niyetine yiyorlar. Ispanaklısı, annemin bahçe fırınında yaptığı otlu pidenin tadını hatırlatıyor bana. Usta üzerine biraz da peynir koymuş ve çok lezzetli olmuş.
OĞULLARIM yemeklerini yerken mönüyü inceliyorum. Bizimkilerin gözünden kaçmış, döner spesiyal de var. Akçaabat, İnegöl, kaşarlı, karışık köftelerin yanısıra çöp şiş ve beyaz et yiyenler için piliç şiş ve ızgara. Bu arada mönüde turşu kavurma görüyorum. Karadeniz yemeklerini sevenlerin İzmir’de her yerde bulamayacağı bir lezzet. Yeşil fasulye turşusundan hazırlanan yemek, eğer iyi yapılmışsa gerçekten doyum olmaz. Porsiyonların büyüklüğünü tahmin edemediğim için çok yedim ve bu çok sevdiğim yemeği tatmak bir başka güne kaldı.
BU arada restoranın sahiplerinden Serdar Türkkan, masamıza gelip 'Hoş geldiniz' diyor. Serdar Bey’den, ustanın Samsunlu olduğunu öğreniyorum. Serdar Bey, gezileri sırasında değişik restoranlarda tadıp beğendiği lezzetleri Smyrna Smypi’ye getirdiğini, kendilerinin beğenip yemeyeceği bir şeyi müşterilerine sunmadıklarını söylüyor.
SMYRNA Smypi farklı lezzetlerinden birini de kahvaltıya saklamış. Yağlı yumurta. Daha çok Anadolu mutfağında sevilen, çiğ tereyağı ile yapılan yağlı yumurta bir kez alışınca bir daha bırakılamayan lezzet. Smyrna Smypi de normal kahvaltı da bulabiliyorsunuz.
PAKET servisi de olan Smyrna Sympi’de porsiyonlar büyük, fiyatlar uygun. Çorbalar 500 bin, pideler 1- 2 milyon, köfteler 1 milyon 750 bin- 2 milyon, iskender 1 milyon 750 bin, döner spesiyal 3,5 milyon, tatlılar 750 bin, mıhlama, ezme ve salad bardan alacağınız salatalar 500 bin, yağlı yumurta bir milyon, normal kahvaltı 1,5 milyon lira.
TELEFON: 224 71 31
224 76 69