Mrs.Gourme: Ayaküstü köfte keyfi

Güncelleme Tarihi:

Mrs.Gourme: Ayaküstü köfte keyfi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

PİDE desem pide değil... Tost ekmeği hiç değil. Yuvarlak, pide inceliğinde, ekmek lezzetinde, adı Pita. İçine yuvarlak, incecik lezzetli mi lezzetli ızgara köfte koyuyorlar, sonra siz salata bara gidip yaklaşık 15 çeşit içinden istediğinizi pitanızın içine dolduruyorsunuz, yanında bir kola ile beraber bir milyon lira ödüyorsunuz ve doyuyorsunuz.

PİTA'S Mavişehir EGS Park'ın lezzet katında hizmet veriyor. Yorucu bir alışveriş sonrasında, uzun uzun oturup yemek yeme fırsatımın olmadığı bir gün, oğlum beni Pita's ile tanıştırdı. Öyle hızlı hızlı, alel acele hazırlanmış yiyeceklerden hoşlanmam. Fast food yiyecekleri de bir türlü damak zevkime uygun bulmam. Bu tür yiyeceklerin bol yağlı, kolesterollü, şişmanlatıcı olduğuna inanırım. Yiyenlerin onca ketçap ve mayonezi, bu yiyecekleri başka türlü yutamadıkları için kullandığını düşünürüm.

İki seçenek

NEYSE, oğlumun ısrarı ve çaresizlik sonucu (Açlığa dayanamam) Pita's'a gittim. İyi de yapmışım. Bir kez tertemiz bir yer. Servis elemanları son derece güler yüzlü ve hizmeti aksatmamaya özen gösteriyor. İki mönü seçeneğiniz var. Biri Pita Mönü, diğeri Baget Mönü. Mönüleri ekmeğin şekli belirliyormuş. Baget Mönü; baget ekmek içine hazırlanıyor. Pita Mönü de; pitanın içine. İstediğinizi seçiyorsunuz. Döner, tantuni tavuk, tantuni köfte, şinitzel tavuk, ızgara köfte, mini nugets ya da sosis sote gibi. İsterseniz 500 bin lira karşılığında salata bardan bir tabak doldurmanız mümkün. Günün çorbası da aynı fiyat.

Yargımı değiştirdi

PİTA Mönü'yü çok beğendim. Yanında bir de salata aldım. Köftenin ve ekmeğin lezzeti, fast food yiyecekler hakkındaki yargımı değiştirdi. Pek ala lezzetli olabildiklerini gördüm. Self servis tepsisine konan minik el ilanını görünce de lezzetin sırrını çözdüm. Pita's, Alsancak ve Bostanlı'da faliyet gösteren Reci's'in uzantısıydı.

BU arada çok yakında Pita's'ın evlere servis yapacağını da öğrendim. Evimin yakın oluşuna sevindim doğrusu. Aradığımız her şeyi bulabildiğimiz için tercih ettiğimiz büyük alışveriş merkezlerinin, lezzet düşkünleri için de cazibe merkezi olabileceğini oğlum sayesinde keşfettim.

Telefon: 324 42 12

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!