Minik Çınar'a son görev

Güncelleme Tarihi:

Minik Çınara son görev
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2014 16:23

FOÇA Özel Eğitim Merkez Komutanlığı’nda görevli astsubay başçavuş Tarık Akın ile İngilizce öğretmeni Elif Akın’ın geçen yıl 22 Nisan’da ‘Çınar’ adını verdikleri oğulları dünyaya geldi.

Haberin Devamı

Çınar henüz 9 aylıkken Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan kontrolünde kalbinde üfürüm olduğu tespit edildi. Operasyona gerek duyulmayan Çınar’dan hastalığının nedeninin araştırılması için çeşitli kan örnekleri alındı. Foça’da yaşamlarını sürdüren Akın çifti, geçtiğimiz günlerde çocuklarının ilk doğum gününü kutladı.
Hayatları kabusa döndü
Yakınlarıyla bir araya gelen ailenin mutluluğu kısa sürdü. Doğum gününden bir gün sonra soğuk algınlığı şikayetiyle Ege Üniversitesi’ne getirilen Çınar’ın kalp kaslarının kalınlaştığı, bu nedenle de kalbinin işlevini yerine getiremediği ortaya çıktı. Hemen yoğun bakıma alınan Çınar’ın ancak nakille sağlığına kavuşabileceği belirtildi. Günlerdir çocuklarından gelecek iyi haberi bekleyen çift, nakil için sosyal medya aracılığıyla destek istedi.
Baba Tarık Akın, “Ya Çınar başka çocuklara can olacak, ya da bir başka çocuk benim oğluma hayat verecek. Hastalığın neden kaynaklandığı tam olarak bilinmiyor. Genetik olabileceği söyleniyor, belirlenmesi için de Çınar’dan alınan kan örneğinin TÜBİTAK’a gönderilmesi gerekiyor. Yaklaşık bir aydır kan Hacettepe’de bekletiliyor. Bunun için 2 bin 700 dolar ödedik. Çok şükür maddi sıkıntımız yok. Orada çocuğun DNA’sına bakılıp sorunlu gen bulunmaya çalışılacak. Milyonda bir ihtimal bile olsa, yapılacak ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Doktorlar naklin yapılamadığı her gün çocuğun durumunun biraz daha kötüleştiğini söylüyor. Çaresiz bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!