Milyonlarca dolar zarar

Güncelleme Tarihi:

Milyonlarca dolar zarar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2008 00:00

İsviçre Alpleri’nden sonra dünyada ikinci oksijen bölgesi olarak bilinen, Edremit Altınoluk’ta 1997’de yapımına başlanan ve kaba inşaatı biten astım hastanesinin yıkılarak yeniden yapılacağı bildirildi.

İSVİÇRE Alpleri’nden sonra dünyada ikinci oksijen bölgesi olarak bilinen Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne bağlı Altınoluk’taki Şahinderesi Kanyonu’nda 1997’de yapımına başlanan ve 6.8 milyon dolar harcanarak kaba inşaatı tamamlanan astım hastanesini 2005’te Hollanda’da yaşayan turizmci Aysel Erbudak (42) satın aldı.

Otel düzenindeki hastaneyi Avrupa sigorta şirketlerinin koşullarına uygun hale getirmek için tadilata başlayan Erbudak, iki yıl sonra teknik ve bürokratik engeller yüzünden, son bir yıldan bu yana çalışmaları durdurdu. Erbudak, Türkiye’de ilk olacak astım hastanesini yıkıp yeniden yapma kararı aldığını açıkladı, "Burası hastane olarak inşa edilmemiş. Biz projenin üzerinde gerekli tadilatları yaptık. Ama bir katı düzenliyoruz. Arkasından başka yerde sorun çıkıyor. Hazırlattığımız teknik raporlarda sorun çıktı. Biz de yıkıp, yeni baştan yapma kararı aldık" dedi. Erbudak, inşaatın hastane olmasının kendileri için önemli olduğunu belirterek, "İşe önce kendim inanmalıyım. Yapı denetimi raporları inandırıcı değil. Hastaneyi yıl sonunda yıkacağım. Ticarette zarara bakmam. Benim için yatırımın doğru olması önemli. Bu projeden 3.5 milyon dolar zararımız var. Yatırımdan vazgeçmedim. Yeni proje 150 yataklı ve daha ferah bir hastane olacak. Bunun için de 7-8 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız" diye konuştu.

Bölge turizminin lokomotifi

Altınoluk’un CHPli Belediye Başkanı İsmail Aynur, bölgede kaplıcalardan sonra sağlık turizminin gelişmesinde en değerli yatırım olarak nitelendirilen hastanenin bir an önce açılması için yoğun emek harcadıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bütün uğraşlarımıza karşılık Altınoluk’ta yapılmakta olan bina sağlık turizmine kazandırılamadı. Yapı denetim ruhsatı konusunda sorunlar çıktı. Tadilat ve güçlendirme projeleri yapıldı. Ancak istenilen sonuç alınamadı. Yatırımcı şirket yıkım için karar aldığını, yeni projeye 2009’da başlayıp 2010’da hizmete açılacağını bildirdi. Hastane, hizmete açıldığında sağlık turizminin de lokomotifi olacak. Şirketin bir an önce yatırımı tamamlamasını bekliyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!