MHP Merkez İlçe’de Kabadağ dönemi

Güncelleme Tarihi:

MHP Merkez İlçe’de Kabadağ dönemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2012 11:44

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Merkez İlçe Teşkilatı 10’uncu Olağan Kongresi’nde başkanlık için Engin Kabadağ ve Sabri Çıkı yarıştı. 390 delegenin sandık başına gittiği kongrede 226 delegenin oyunu alan Engin Kabadağ başkan seçildi.

Haberin Devamı

MHP Manisa Merkez İlçe Teşkilatı’nın 10’uncu Olağan Kongresi Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Salonu’nda yaptı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, MHP Manisa Milletvekilleri Erkan Akçay ve Sümer Oral, MHP’li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eski milletvekilleri Hüseyin Akgül, Mustafa Enöz ve Ahmet Oran katıldı. Kongrenin divan başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan yaptı.
MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, gündemdeki MİT tartışması üzerinden AK Parti’ye yüklendi. MİT’te yaşananları savcının suçüstü yapması olarak değerlendiren Akçay, “Bunun üzerine korkan ve telaşlanan AK Parti hemen özel kanun çıkardı ve görevlilerin ifadelerinin alınmamasını sağladı. Kamu ihale kanununda bugüne kadar 41 kez değişiklik yapan AK Parti’ye 41 kere maşallah diyorum. Çünkü böyle yaparak hortumculuklarını kolaylaştırıyorlar. Biz bunları gidip halkımıza şikayet edeceğiz” diye konuştu.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, iktidarın ayağının kaydığını savundu. MHP’li Ayhan, “Türkiye’de yapılmak istenen MHP’siz bir meclistir. Ama milletimiz buna izin vermiyor. Bizim bu aşamada yapmamız gereken tek şey müşterek hareket etmemizdir. El ele kol kola yürümeyi becerebilmemizdir. Geçmişte farklı düşündüğümüz insanlarla bugün birlikte olabileceğimizi varsayarak hareket etmeliyiz. Biz bunu daha önce yaptık ve başardık. Şimdi de bunu yapmalıyız” dedi.
Konuşmalardan sonra iki başkan adayı sahnede el sıkışarak birlik mesajı verdi ardından da seçimlere geçildi.
Kongrede oy kullanan 390 delegeden 226’sının oyunu alan Engin Kabadağ, MHP Manisa Merkez İlçe Teşkilatı’nın yeni başkanı seçildi. Başkan adayı Sabri Çıkı ise 163 oy alırken, 1 oy geçersiz sayıldı. Başkan seçilen Kabadağ, hedeflerinin yerel seçimlerde Manisa’nın tüm belediyelerini MHP’li yapmak olduğunu kaydetti.
Kongreyi kazanan Engin Kabadağ’ın listesinde; Alim Demir, Besim Pula, Burhan Utanç, Bülent Özdinç, Emin Türküler, Eyüp Güneş, Gülbahar Akyıldız, Hacer Semerci, Hasan Öksüz, Hayreddin Gültekin. Mehmet Özün. Mehmet Taniş, Nuray Pirin, Onur Baylan, Orhan Çeviren, Osman Güler, Sinan Bütünsoy, Şerif Çullu, Şükrü Öztürk, Şevket Kocatuğ, Zeki Öztürk, Zeynep Yalçın yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!