Metro ne zaman bitecek tarih ver

Güncelleme Tarihi:

Metro ne zaman bitecek tarih ver
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2010 00:00

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu metro konusunda sert sözlere eleştirdi: “Metro ne zaman bitecek” dedi.

Haberin Devamı

REFERANDUM öncesi ilçe toplantılarına ağırlık veren Ak Parti İl Yönetimi haftasonunu Karşıyaka’da geçirdi. Ak Parti Karşıyaka İlçe Danışma Meclisi toplantısına Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Ak Parti İl Başkanı Ömür Kabak, Ak Partili milletvekilleri, Karşıyaka İlçe Yönetimi ve çok sayıda partili katıldı. AK Parti İl Başkanı Kabak, metro konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sert sözlerle yüklendi.
2010’da kutlama
Kabak, “Metro İzmir’in en büyük sorunu. Bu konuda 2010 sonuna kadar konuşmayacağımı daha önce söylemiştim çünkü Aziz Kocaoğlu bir açıklama yaptı ve metro çalışmalarının 2010 sonunda biteceğini söyledi. Biz de eleştirileri kestik. Sonra ne olduysa, bazı gecikmelerin yaşanabileceği söylenmeye başlandı. 2011 Haziranı’na sarkabilir dendi. Biz Sayın Kocaoğlu’nun sözüne güvenerek, 2010 sonunda metroya gidip açılış kurdelesini kesmek için bekleyeceğiz. İzmrilileri de davet ederek kutlama yapacağız. Gelin görün ki Aziz Bey metro konusunda yine suçlamalara başladı. Ben Hukuk Fakültesi mezunuyum. Bize, suçluların ne olursa olsun suç mahaline geri döndüğü ve olay ile ilgili birşeyler söylediği öğretildi. Aziz Kocaoğlu da metro konusunda suçlu ve dönüp dolaşıp metro çukurunda kendini buluyor. Orada açıklamalar yaparak suçunu bastırıyor” diye konuştu.
Hükümete bırak
Geçtiğimiz günlerde yasalaşan ve bitirilemeyen metro çalışmalarının devlet eliyle tamamlanmasını öngören kanununa da değinen Kabak, bu kanunun İzmir metrosunu kurtarma kanunu olduğunu söyleyerek, “Metro kanunu ayrım yapmadan her ili kapsıyor. Metroyu hükümete devret ve bir an önce bitsin. Karabağlar, Otogar, Buca, Balçova, Narlıdere metro hatlarını kendin yap, paranı oraya harca. Bornova- Evka 3 hattını da hükümete bırak” ifadelerini kullandı.

Masalcı başkan sözüne kızıyor

Haberin Devamı

Kocaoğlu’nun kavgacı tavırlarla zaman kazanmaya çalıştığını iddia eden Kabak sözlerini şöyle sürdürdü:
“Aziz Bey, kavgacı tavırlarının temelsiz olduğunu kendisi de biliyor. Metro ilk kez 1999’da İzmir gündemine geldi, yapamadılar. 2004 seçimlerinde de vaat ettiler yapamadılar. 2005’te ancak temel atıldı. İki yılda bitecek dendi, kangren haline geldi. En son 2010 dendi şimdi de 2011’den bahsediliyor. Bunu yaparken de Bornova hattından hiç bahsedilmiyor. Masalcı Başkan dediğimde kızıyormuş. Masal konusunda ödül verilse Oscar’ı Aziz Başkan alırdı. Tüm İzmir adına konuşuyorum. Metro ne zaman bitecek, tarih ver Aziz Başkan. Üçyol- Üçkuyular hattı için, 2004 yılından bu yana ne kadar ihale parası harcadın. Bundan sonra ne kadar harcayacaksın ve bu metroyu ne zaman bitireceksin. Çık tarih ver.” İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaıoğlu’nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da üstü kapalı eleştirildiğine öne sürdü.

Durak Guiness rekoru kırar

Haberin Devamı

Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak’ın son günlerde CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ve partili Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yönelttiği eleştiri okları şiddetini artırırken, partiler arası atışmalar ilçelere de sıçradı. Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı, belediyeyi iyi yönetememekle suçladı. Belediye yönetimini eleştiren Bozkurt, ilçenin emin ellerde olmadığını ifade ederek “Kent A.Ş. işçisinin dram yaşamasına neden olanlar Tekel işçilerinin yanında timsah gözyaşları döktü. Beceriksiz belediye anlayışı yüzünden başta metronun böldüğü mahallelerde ciddi problemler yaşanıyor. Karşıyaka adeta uyuyan bir kent haline geldi. Çamur, çöp ve trafiğin yoğun olduğu ilçede yönetim zafiyeti var. Yiğidi öldürüp de hakkını yememek lazım. Kaldırım belediyeciliğinde Guinness Rekorlar Kitabı’na girerler. Altı ayda bir sokak ve kaldırım taşladı değişiyor. Çiçek böcek festivallerinden başka yaptıkları iş yok” diye konuştu. Bozkurt, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanlığına seçilen, Durak’ın sağ kolu Hüseyin Çalışkan’ı da sert sözlerle eleştirdi. Bozkurt “Ya belediye başkanlığını bıraksın ya da kulübe başkan olsun” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!