Meclis karıştı

Güncelleme Tarihi:

Meclis karıştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2013 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP ve Ak Parti Grupları arasında arbede yaşandı.

Haberin Devamı

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Ak Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar arasındaki “Yalancı” ve “Edepsiz” gibi karşılıklı sözlerin söylendiği tartışmayla ortaya çıkan gerilim sırasında yerinden kalkan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Çakar’ın kolunu çekerek “Sus artık. Başkan hakkında böyle konuşamazsın” diye müdahale edince ortalık karıştı. CHP ve AKP’li meclis üyeleri arasında itişmeler yaşandı.

Meclis’in sonunda konuşan CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, yaşanan arbedeyle ilgili yaptığı açıklamada bugüne kadar böyle bir olay yaşanmadığına dikkat çekerek “Parlemento’da bu tür kargaşaları görürdük. Bir daha Meclis’te olmamasını dilerim. Biz Çakar’la çok tartıştık. Ama fiziki olarak hiç bir olay yaşamadık. İlk defa oldu. Bir daha yaşanmayacak. Herkes bizi affetsin” dedi. Ak Partili Çakar ise “Şu bir gerçek ki yüksek perdeden de olsa konuşmalarımızı yaparken, belediye başkanı üzerimize yürüdü. İlk kez yaşadık. Ben bu durumu o arkadaşımızın heyecanına veriyorum” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan Meclis, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onaylamadığı 3 Temmuz 2012’de kabul ettiği İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği’nin bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliklerin “Yürürlük” maddelerinin “Bu yönetmelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandıktan sonra, Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girer” şeklinde değiştirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!