Mavi Yeşil, Erdoğan Usta oldu

Güncelleme Tarihi:

Mavi Yeşil, Erdoğan Usta oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2009 00:00

Uzun yıllar Narlıdere’de Mavi Yeşil ismiyle hizmet veren restoran, "Erdoğan Usta" adı ve farklı işletme anlayışı ile yeniden hizmete açıldı.

30 yıllık mesleki deneyime sahip olan Erdoğan Yılmaz ve 20 yıllık restoran deneyimli Uğur Karslı, bilgi ve tecrübelerini birleştirerek hayata geçirdikleri restoranda özellikle et ve deniz ürünleri konusunda iddialı olduklarını söyledi. Düğün, nişan, okul-dernek toplantıları ve özel gecelere de evsahipliği yapacak olan Erdoğan Usta’da, Ege mutfağından meze ve salata çeşitleri de müşterilerin beğenisine sunulacak. Otopark sorunu olmayan mekanın yaz-kış hizmet vermek amacıyla planlandığını belirten işletme ortağı Uğur Karslı, bin kişiyi ağırlayabilecek bahçesi ile kır düğünleri ve bahçe organizasyonlarına da evsahipliği yapacaklarını dile getirdi.

Mönüde 87 çeşit deniz ürünü var
İZMİR, (DHA)

BORNOVA Özkanlar’da 10 ay önce hizmete giren Balıkçı Beyi’nde deniz mahsüllerinin 87 çeşidi yapılıyor. Balık çorbası ile başlayacağınız yemekte sunulan ara sıcakta peynirli midye dolmadan deniz mahsülleri içli köfteye kadar çok zengin seçenek mevcut. Balık kebabı, balık şiş, dil şiş, lagos şiş, şişte hazırlanan lezzetleri oluşturuyor. Vejetaryen güveç, balık güveç, karides güveç, deniz mahsülleri güveç, ahtapot güveç, balık yumurtası güveç, sebzeli krep, krepte balık, krepte deniz mahsüllerinde fiyat ise 6 ile 10 lira arasında değişiyor. Bornova’nın hemen her yerine servis bulunduğunu söyleyen 25 yıllık yönetici Mustafa Çark, "Evka 3’ten Atatürk Mahallesi’ne, Bayraklı’ya kadar 11.00 ile 23.00 saatleri arasında paket servis en kısa zamanda ulaştırılıyor. 6 yıldan bu yana Şirinyer’de hizmet veren Balıkçım’ın şubesi olarak 10 ay önce devreye giren Balıkçı Beyi’ne bir kez uğrayanın bir daha kopamıyor. Ürün ve hizmet kalitesi olarak Bornovalılar’ın hizmetindeyiz" dedi. Sakarya Caddesi Numara 41’deki Balıkçı Beyi’ne 347 10 86 numaralı telefondan ulaşmak mümkün.

İstanbul’un Krunch’ı Balçova Agora AVM’de
HÜRRİYET / İZMİR


TAKSİM’de 360 İstanbul Restaurant&Bar İşletmesi, İzmir’de farklı bir marka ile karşımıza çıktı. Krunch, Balçova Agora AVM’de ’yemek için yaşa’ konseptiyle hizmete girdi. Doruk Yorgancıoğlu’nun İzmir’e getirdiği Krunch, sağlığa yararlı naturel lezzetleri, taze ve yaratıcı sunumları ile göz dolduruyor. Krunch, partiler, farklı organizasyonlar, çeşitli kampanyalar ile de hizmet verecek.

ELMALI PAY MALZEMELER:

4 rakı bardağı un, 2 rakı bardağı pudra şekeri, 1 yumurta, 250 gr margarin, Bir paket vanilya

Bir paket kabartma tozu

İÇ MALZEME:

3-4 elma rendesi, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 yemek kaşığı pudra şekeri

1/2 su bardağı ceviz içi

HAZIRLANIŞI:

Oda sıcaklığında bırakılmış margarin, yumurta ve pudra şekeri ile karıştırılır. İçine elenmiş unla karıştırılmış vanilya ve kabartma tozu konup yoğrulur. Hamur ikiye ayrılır. Yağlanmış turta kabına hamurun yarısı açılıp konur. Teflon tavada tarçın, pudra şekeri ve elma rendesi konup pişirilir, soğumaya bırakılır. Turta kabına yayılmış olan hamurun içine soğumuş olan elma rendesi konur ve ceviz serpilir. Üzerine kalan hamur parçası parça parça şekilsiz olarak serpiştirilir. 180 derece ısıtılmış fırında, altı ve üstü kızarana kadar, pişirilir. Fırından çıkan soğumuş turta üzerine pudra şekeri serpilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!