Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2007 20:12
Prof. Dr. Erkan Sevinç bir radyoloji profesörü.. Ama aynı zamanda tıp fakültesi öğrenciliğinden beri gazetecilik ve yazarlık mesleğinin içinde.. Halen "Çeşme Özel Sissus Hastanesi"nin başhekimliğini yürüten Sevinç Hoca, hastane içinde düzenlediği Bercis Kızıltan ve Prof.Dr.Fikret Cüreklibatur'un resim sergileriyle haklı takdir topladı.
BAŞHEKİM, tam tansiyonumu ölçerken, dışardan koşarak gelen bir hemşire "Kalp krizi geldi!" diye uyardı. Başhekim, dikkatlice tansiyonumu ölçtü ve işlem biter bitmez kapıya doğru koştu. Kriz ekibi çoktan hazırdı ve ambulanstan sedyede indirilen iri kıyım ve koca göbekli bir erkek hastaya hemen müdahale edildi. 40 derece sıcaklıkta özellikle yüklü kiloları olanlar risk içindeydiler. Kalp krizine müdahale eden ekibi yöneten Başhekim Prof. Dr. Erkan Sevinç, oysa birkaç dakika önce hastanenin bahçesindeki seçkin bir kalabalığın katılımı ile açılan "Bercis Kızıltan" ile "Prof. Dr. Fikret Çüreklibatur" un sergisine gelen konuklarını karşılıyordu. Bir köşede müzik yapan keman-gitar ikilisini dinliyor, ardından başta Işılay Saygın olmak üzere sergiye koşup gelenlerle söyleşiler yapıyordu.Bir tarafta bir vatandaşımız ölümle pençeleşirken, az ötede "Çeşmeler" konulu sulu boya tabloları önündeki Bercis Hanım’ın çevresindeki kalabalık haklı takdirlerini bildiriyor, emekli Fizik Tedavi Profesörü Fikret Hoca ise, "Köprüler" isimli resim çalışmalarını sunuyordu Bir yanda inlemeler, öte yanda gitar ve kemanın coşkulu melodisi.. Bir yanda ölüm-kalım, öte yanda sanat!.. Bir yanda hastalıklar, bir yanda kültürün getirdiği yaşama umudu!.. İşte "Sissus Hastanesi" nde, bir cumartesi akşam üstü saatleri..
MAVİ ADAMBaşhekim, kendisine "Mavi Adam" derdi. 1982 Anayasası'na mavi kağıtla "Hayır" diyenler arasında olduğu için, dahası Ege'yi, denizi, Gökova'yı, Mavi Yolculuk'u, Bodrum'u çok sevdiği için yıllar öncesinden itibaren Prof. Dr. Erkan Sevinç, kendini "Mavi" olarak ilan etmişti. İleri Yayınları'ndan 2001'de basılan "Mavinin Rengi" isimli kitabının arka kapağına şunları yazmıştım:"- Erkan Sevinç'i, 1970'lerde, taa Demokrat İzmir gazetesi yıllarından tanırım. Daima sanat, kültür ve müzik yolunda bir havari gibi çalıştı, didindi, uğraştı, yarattı ve paylaştı. Sonra Milliyet ve Karacan Yayınları'na, Kanal Ege ve Sky televizyonlarına, nice kültür etkinliğine kadar, daima Ege'mize çok emeği geçmiş çelebi mizaçlı bir kültür adamı ile birlikteydik. Tıp dünyasında başarılı ve ödüller kazanan bir doktor, öte yanda basın dünyası içinde emektar bir medya mensubu.. Böyle "mavi", ne kadar az adamımız var.. Değil mi?.."
ÇEŞMELER KÖPRÜLERMavi Başhekim'in sunduğu ve iki sanatçının katıldığı sergiyi zevkle gezdim. Bercis Kızıltan, Çeşme'nin ara sokaklarına serpilmiş tam 15 Osmanlı Çeşme'sini adımlayıp bulmuş, incelemiş, araştırmış ve fotoğraflayıp nefis sulu boya resimlerini yapmış. Bunları kurtaralım diye uyarıyor.Ege Üniversitesi Fizik Tedavi Bölümü'nden 95'te emekli olan Prof. Dr. Fikret Cüreklibatur hocamız ise, emekliliğini pek güzel değerlendirmiş ve usta bir ressam olarak şimdi karşımızda duruyor. Kendisini yürekten kutluyorum.Mavi Başhekim'e göre, hastanedeki sanat etkinlikleri, yine resim ve fotoğraf sergileri, oda müziği konserleri, paneller, heykel sergileri ile sürüp gidecekmiş.E.Ü.'de öğrencilik, Radyoloji Bölümü asistanlığı, doktora, doçentlik, profesörlük, dekan yardımcılığı, Bodrum Özel Hastanesi Başhekimliği gibi nice başarıyı genç yıllarına sıkıştıran Mavi Başhekim'in, ek olarak 1970'lerden beri basın dünyasında muhabirlik, araştırmacılık, yazarlık, televizyon programcılığı gibi nice görevi yine başarıyla yürüttüğünü bildiğimizden, "bir koltuğa iki karpuz yerleştirebilen" Mavi Başhekim'in, ekibiyle birlikte Sissus Hastanesi'ni, sağlıkta ve sanatta öncü yapacağına inanıyorum.
Sissus, sağlığın güvencesiÆ Başta Coşkun Üremek, Serim Özçelebi, Muhittin Dadaş, Abdülllah Yıldırım, Semih Gülertip isimli operatör doktorlar olmak üzere, 20 doktorun birleşerek kurdukları Çeşme'nin ilk ve tek özel hastanesi "Sissus", Karaburun, Mordoğan, Balıklıova, hatta Urla'yı da içine alarak, Çeşme'de Ildırı'dan Alaçatı ve Çiftlikköy'e kadar çok geniş bir kapsama alanı içinde halk sağlığı konusundaki büyük bir boşluğu doldurdu.ÆDahiliye, Nöroloji, Çocuk, Genel Cerrahi, Ortopedi, Göz, Kulak-Burun-Boğaz, Kadın Doğum, Beyin Cerrahisi, Anestezi, Biyokimya, Radyoloji gibi bölümleri bulunan hastanede, Röntgen, Ultrason, Renkli Doppler, Kemik Dansitometri, Bilgisayarlı Tomografi, MR gibi, koca yarımada bölgesinde hiç bulunmayan tetik enstrümanları bulunuyor.Æ15'i uzman, 5'i pratisyen hekim olmak üzere 20 doktor ve 75 personelin arı gibi çalıştığı 19 yataklı, 3 katlı hastane bünyesinde, 2 ameliyathane, doğumhane, erişkin ve çocuk yoğun bakım bölümleri bulunmakta. Günde ortalama 200 hastanın muayene edildiği, ortalama günde 2 ameliyatın yapıldığı hastane, temizliği, insancıllığı, sevimliliği ve üst düzey gelir guruplarına dönük VİP odalarıyla haklı takdir toplamakta.ÆSissus, Çeşme'nin Bizans dönemindeki ismidir. Prof. Dr. Erkan Sevinç'in başhekimliğini yaptığı bu hastanede çalışanlar, bir aile çevresi içinde imişcesine omuz omuza çalışmanın zevkini yaşadıklarını söylediler.