Matro inşaatına esnafın isyanı

Güncelleme Tarihi:

Matro inşaatına esnafın isyanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 00:00

Metro çalışmaları nedeniyle işyerlerinin önü kapanan Üçkuyular esnafı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, metro çalışmaları kapsamında İnönü Caddesi’nin büyük bölümünü trafiğe kapattı. Üçkuyular Meydanı civarındaki çok sayıda işyerinin önü de, ancak birkaç yayanın yan yana yürüyebileceği şekilde bariyerlerle kapatıldı. Büyük oranda müşteri kaybına uğrayan esnaf, belediyenin uygulamasını protesto etti.
Yardımcı olun
Gece toplanan 20’ye yakın esnaf bariyerleri tekmeledi. Çalışma olmayan bölgelere bile bariyer konularak müşterilerinin önünün kesildiğini öne süren telefon tamircisi Nihat Kaçan (30), “Kiralarımız ve vergileremiz aynı ama işlerimiz düştü, belediyenin bu duruma bir önlem alıp, esnafa yardımcı olması gerekiyor. En azından vergilerimize, kiralarımıza yardımcı olsunlar. Yoksa insanlar iflas edip, çoluk çocuklarına bakamaz duruma gelecekler” dedi. Ellerindeki birikmişleri de harcayarak en fazla 4-5 ay dayanabileceklerini belirten Kaçan, “Ondan sonra ne olur bilemiyorum. Ya kovuluruz ya da işyerinden çıkarılırız. Hayat bizim için tepe taklak olur. Ev kirasını ödeyemezsek ev sahibi, dükkan kirasını döyemezsek dükkan sahibi atar. Sırf benim değil, bu çevredeki bütün esnafın hali içler acısı durumda” diye konuştu.
Ya yangın çıkarsa
Lokanta işleten Nakif Yöntürk (30) de, içinde bulundukları durumu görüp kendilerini dinlemesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu çalışmaların olduğu bölgeye davet etti. İş yapamaz hale geldikleri için perişan olduklarını kaydeden Yöntürk, “Çalışmalar bizi çok olumsuz etkiledi. Zaten işlerimiz yoktu, ayakta durmakta güçlük çekiyorduk. Yazın tam iş yapacağımız dönemde Çin Seddi gibi önümüzü kapattılar, Vatandaş dükkanlarımızı açılan çukurlardan, çekilen setlerden göremiyor” diyerek tepki gösterdi.
Üçkuyular’da giyim eşyası satan Mehmet Gökyar Tan (42) ise “Bir insan hastalansa burdan nasıl çıkacak. Yangın çıksa itfaiye nasıl geçecek” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!