Marmaris bildirgesi

Güncelleme Tarihi:

Marmaris bildirgesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2010 22:25

Haberin Devamı

Marmaris Ticaret Odası tarafından düzenlenen ve yaklaşık 12 saat süren  “Marmaris’in dünü, bugünü ve geleceği” konulu panelin üç başlıktan oluşan sonuç bildirgesi açıklandı.

MARMARİS Ticaret Odası (MTO) tarafından 27 Şubat’ta Turban Grand Yazısı Otel’de gerçekleştirilen, bilim adamı, gazeteci, turizmci ve yerel yöneticilerin konuşmacı olarak katıldığı ve yaklaşık 12 saat süren  “Marmaris’in dünü, bugünü ve geleceği” başlıklı panelin sonuç bildirgesi kamuoyuna duyuruldu. MTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal, Marmaris’in geleceğine katkıda bulunmak amacıyla “devletten istekler, beklentiler”, “yerel kuruluşların neler yapabileceği” ve “MTO’nun konu hakkındaki faaliyetleri” konu başlıklarından oluşan bildirgeyi açıkladı. MTO Baysal, ilçenin turuzmine katkı sağlamak için oda olarak da Marmaris’te turizm strateji planını oluşturmak için harekete geçtiklerini anlatarak, “Olabildiğince bilimsel yollar takip ederek yürüttüğümüz çalışmaların sonucunu 2010’da alacağız. Ara eleman yetiştirmeye öncelik verdik. Bu amaçla 8 ayrı meslek kursu açtık. Muğla Üniversitesi ile ilçemizin etnografik envanterini çıkarmak için çalışma başlattık. İç turizmi canlandırmak için büyük şehirlerimizdeki bilbordlarda Marmaris tanıtımı yapabilmek amacıyla temaslarımız sürüyor. İlçemizin tarihi zenginliklerini gün ışığına çıkarıp turizme kazandırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

DEVLETTEN İSTEKLER

Haberin Devamı

Kayıt dışı ekonomiyi körükleyen ÖTV inmeli. Marmaris’te maden arayışı olmamalı. Gökova-Marmaris karayolu acilen tamamlanmalı.İmarı bir türlü hazırlanamayan köyler için biran önce kentsel yenileme ve dönüşüm projesi hazırlanıp, uygulanmalı. Yenilenme zamanı gelen oteller için devlet ucuz kredi sağlamalı. Turizm işletmecilerinin vergi borçları yeniden yapılandırılmalı. Yaz nüfusu göz önüne alınarak, norm kadro sayısı artırılmalı.12 ay açık kalacak işletmelerin personel sigorta ve stopajı ödemeleri konusunda kolaylık sağlanmalı. Selimiye köyündeki Kameriye Adası’ndaki bozuk kilise turizme kazandırılmalı.

YEREL BEKLENTİLER

Haberin Devamı

Başkan Baysal, kamu ve yerel yönetimleri ve meslek odalarının Marmaris için neler yapabileceklerini ise şöyle sıraladı: Turizm eylem kurulu oluşturulmalı. Böylelikle, mutabakat içinde eylem programları hazırlanabilir.Sektörde, eğitimli ve kalifiye personel çalıştırılmasına özen göstermeli. Bu amaçla, topyekün mesleki eğitim seferberliği hazırlanmalı. Marmaris Kalesi ve etrafı iyileştirilip, daha otantik hale getirilmeli.Meslek odaları olumsuzluklara karşı disiplin kurallarını etkinleştirmeli. Olumsuzluklara yol açan üyelerine cezai işlemler uygulamalı. Özel güvenlik gücü oluşturulmasına destek vermeye devam etmeli.Turizm ofisi kurulmalı. Marmaris merkezden İçmeler beldesine kadar uzanan sahillere  mobil ve hijyenik tuvaletler yapılmalı. Müzemiz daha yeterli hale getirilmeli. Ziyaretçi sayısını artıracak önlemler geliştirilmeli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!