Güncelleme Tarihi:
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Atölye Dersi’ne katılarak geleceğin şeflerine mantarlarla ilgili önemli bilgiler veren Barutçiyan, "Eylül’de Belgrad ormanlarında yürürken insanların 25 yıldır Avrupa’da aradığı mantarlara ’bu ne’ deyip tekme attığını gördüm" dedi.
Avrupa’da çok az bulanan türlerin Türkiye’de çok sayıda olduğunu ve değerinin bilinmediğini aktaran Barutçiyan, mantarın üremek için nem, ısı ve besine ihtiyaç duyduğunu, esas olarak sonbaharda mantar oluşumunun arttığını kaydetti. Dünyadaki toprak üretiminin yüzde 90’ının mantarlar tarafından yapıldığını ifade eden Barutçiyan, "Mantar ağaca vitamin, karbon yollarken mantar da ağaçtan beslenir. Mantarları yok ederseniz ağaçlar da yok olur. Türüf, kuzugöbeği mantar türleri bu şekilde ürer. California Üniversitesi, kuzugöbeği mantar türünü yapay ortamda üretti" dedi.