Manisa’nın Kıraç’ı

Güncelleme Tarihi:

Manisa’nın Kıraç’ı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2011 00:00

MANİSA’NIN Kıraç’ı olarak tanınan bestekar Ünsal Yılmaz (31) eserleriyle olduğu kadar, sesiyle de dizi ve sinema yapımcılarının ilgisini çekiyor.

Haberin Devamı

Atatürk Üniversitesi Müzik Eğitim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir yıl müzik öğretmenliği yapan, daha sonra “Sıla” isimli müzik evini kuran ve konservatuvarlara öğrenci yetiştiren Yılmaz, Batı-Türk müziği tarzında yaptığı besteleriyle tanındı. Uzunca bir süre şarkıcı Cevdet Bağcı ve Hakan Yeşilyurt’la çalışan, vokalistlik yapıp çeşitli enstrümanlar çalan Ünsal Yılmaz, bir süre önce “Elveda Rumeli” dizisinin müziklerini yapan Kemal Sahir Güler’in dikkatini çekti.
Güler’in, “Yeni sezon dizileri için kendini hazırla” talimatıyla çalışmalarına başladığını söyleyen Yılmaz, sahibi olduğu müzik evinde gece-gündüz demeden nota yazıp, beste yaptığını kaydetti. Yaylı tambur, klasik gitar, perdesiz gitar, bağlama, rebap, keman, piyano, ney, kaval ve ud çalabilen Ünsal Yılmaz, “Tanıştığım ve çalıştığım sanatçılar sayesinde İstanbul piyasasına girmeye hazırlanıyorum. Amacım, Manisa’yı en iyi şekilde temsil etmek. Sezonluk değil, ömürlük besteler yapmak. Yıllarca TV kanallarında devam edecek dizilerin müziklerini yapmaya talibim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!