Maltepe Askeri Lisesi’nde gurur günü

Güncelleme Tarihi:

Maltepe Askeri Lisesi’nde gurur günü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

MALTEPE Askeri Lisesi’nin kuruluşunun 72, yeniden açılışının 17. yıldönümü törenle kutlandı. Lisenin Komutanı Topçu Kurmay Kıdemli Albay Bülent Dağsalı, Maltepe Askeri Lisesi’nin kuruluşundan 1950 yılına kadar vatan için yaşamını vermeye hazır binlerce subay, komutan ve devlet adamı yetiştirdiğini söyledi.

KAPATILIŞINDAN 33 yıl sonra 1983 yılında 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından yeniden açılan Maltepe Askeri Lisesi mezunlarının sayısının 5 bin 859’a ulaştığını ifade eden Dağsalı, ‘‘Devletimizin bölünmez bütünlüğünün teminatı olan Maltepeliler, laik ve demokratik Cumhuriyetimize içten ve dıştan gelebilecek her türlü tehdidi bertaraf edebilecek güce sahiptir’’ dedi.

TÖRENE 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren de ‘‘En eski Maltepeli’’ sıfatıyla mesaj gönderdi. Töreni, İzmir Vali Yardımcısı Turan Eren, çok sayıda general, amiral ve üst rütbeli subaylar ile okulun eski mezunları ve öğrenci velileri de izledi. Emekli subaylara öğrencilerin mezuniyet karnesi vermesi sırasında duygulanan Hava Korgeneral Batmaz Dandin'in eşi İlknur Dandin gözyaşlarını tutamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!