Makedon heyetten tarihi Aziz Nikolas Kilisesi’ne ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Makedon heyetten tarihi Aziz Nikolas Kilisesi’ne ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2015 12:27

MAKEDONYA Üsküp Gazi Baba Belediye Başkan Yardımcısı Todor Petrov, beraberindeki heyetle Aydın’ın Söke ilçesindeki tarihi Aziz Nikolas Kilisesi’ni gezip, restorasyon çalışması yapılması halinde projeye destek sözü verdi

Haberin Devamı

Manisa’nın yeni kurulan merkez ilçesi Yunusemre Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Yunus Emre Günleri’ne Makedonya Üsküp Gazi Baba Belediye Başkan Yardımcısı Todor Petrov da beraberindeki bir heyetle davetli olarak katıldı. Yunus Emre Günleri kapsamında Türkiye’ye gelen konuk belediye başkan yardımcısı Petrov, beraberindekilerle Aydın’ın Söke ilçesini de ziyaret etti. Güllübahçe Mahallesi Gelebeç Mevkisi’ndeki tarihi Aziz Nikolas Kilisesi’ni ziyaret eden Makedon heyete Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay ve yönetim kurulu üyesi Turgut Şen eşlik etti. Kutlay, kilise hakkında Petrov’a bilgi verdi.

Tarihi kilisinen yıkılmaya yüz tutuğunu gören Petrov, bu duruma çok üzüldüğünü belirtip, "Restorasyon çalışması yapılması halinde projeye destek olacağımızın sözünü veriyorum" dedi. Petrov, Güllübahçe’nin doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını da kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!