Güncelleme Tarihi:
MUĞLA'nın Dalaman İlçesi'nde, Tarım Açık Cezaevi'nin açtığı Piliç Restoran, temiz gıda, kaliteli servisiyle gözde lokantalar arasına girdi. Mahkumların görev yaptığı restoran hergün yüzlerce kişiyi ağırlarken, günlük piliç kesimi ve fiyatların ucuzluğunun ilgiyi artırdığı belirtildi.
CEZAEVİNİN yanındaki restorana gelenlerin tam tavuğu 1.5 milyon lira, yarım tavuğu 750 bin lira, pilavı 250 bin, salata ve bir sürahi ayranı 200'er bin liradan yiyip içme imkanı bulduğu kaydedildi. Tarifenin, piyasanın yarısı düzeyinde olduğu ifade edildi.
Herşey taze
CEZAEVİ yetkilileri, civcivken satın alınıp beslenen, 35 günlükken kesilen piliçlerin taze olarak müşteriye sunulduğunu söyledi. Haftada 2 bin 500'ün üzerinde piliç tüketildiğini, kesimin veteriner kontrolünde yapıldığını belirten yetkililer, ‘‘Yaz aylarında rağbet artıyor'' dedi.
180 mahkumun kaldığı cezaevinin üretim merkezi gibi çalıştığını ve geçen yıl 77 milyar lira kar ettiğini söyleyen yetkililer, ‘‘Kurban Bayramı'nda kurbanlık sattık. Narenciye, et, süt ürünleri, ağaç işleri yapılıyor. Tarım ürünleri cezaevi kantininde, ilçe pazarlarında satılıyor'' diye konuştu.