Magandalar aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Magandalar aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2012 00:00

Alsancak Montrö Meydanı’nda meslektaşlarıyla dün saat 01.00 sıralarında yönetimindeki 35 AV 1491 plakalı otomobille haberden dönen Habertürk Gazetesi’nin magazin muhabiri Yunus Emre Çınar, A.A.’nın kullandığı 45 KD 340 plakalı ciple çarpıştı.

Haberin Devamı

Kaza sonrasında cipten inen 2 kişi, gazetecilerle tartıştı, telefonla arkadaşlarından yardım istedi. Kısa süre sonra gelen 4 kişi, sopa ve coplarla muhabirler Yunus Emre Çınar, Aydın Çetinkaya (Yenigün), Barışcan Şahintaş’a (Diva) saldırdı. Bu sırada kaza yerine gelen trafik polislerine aldırmayan bir saldırgan tabancayla Çınar ve Çetinkaya’yı bacaklarından yaraladı.

Kimlikleri belirlendi

Olayın ardından geçen yıl adliye önünde silahlı saldırıya karıştığı da ortaya çıkan cip sürücüsü A.A. gözaltına alındı. A.A.’nın ifadesinde kimseden yardım istemediğini söylediği öğrenildi. Bu arada saldırının ardından götürüldükleri hastanede tedavi edilen Çınar ve Çetinkaya, Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. Muhabirlerin sabıkalıların resimlerinden yaptıkları teşhisler sonrasında olaya karışan diğer 5 zanlının da kimliği belirlendi. Polisin 5 zanlıyı yakalamak için soruşturmasının devam ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Güvenlik zaafiyeti

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, yetkilileri göreve çağırarak, şunları söyledi:

“Arkadaşlarımızın şehir eşkıyaları tarafından üstelik de trafik polisinin yanında saldırıya uğramaları asla kabul edilemez. Bu insanlar nereden veya kimden cesaret bulup da gazeteci arkadaşlarımıza tekme tokat saldırmışlardır, yetmemiş kurşun sıkmışlardır? İzmir başıboş serserilerin elini kolunu sallayarak silahları ile gezdiği bir kent asla olmamıştır, olması da kabul edilemez. Bu kentte silah araması en son ne zaman yapılmıştır, bu konuda Emniyet Müdürlüğü’nün açıklama yapması gerekmektedir. Bu talihsiz olay bir kez daha göstermiştir ki, şehrimizde güvenlik zaafiyeti vardır. Birileri istedikleri zaman başka birilerinin canına kastedebilmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!