Güncelleme Tarihi:
Ünlülerin uğrak yeri Sipari
? Eray ARPAŞİN, (DHA)MEHMET ve İbrahim Önen kardeşlerin Üçkuyular Levent Marina’daki Sipari Balık Restoran’ı ünlülerin uğrak yeri oldu. izmir ve Çeşme’ye konser vermeye gelen Ajda Pekkan, galatasaray spor Kulübü Başkanı Adnan Polat ve sarı kırmızılı takımın eski yöneticilerinden Abdürrahim Albayrak, Sipari’yi tercih edenlerden. Sipari tutkunu ünlüler, Ege otları, meze ve balık çeşitlerinin tadını başka yerde bulamadıklarını söyledi.
Dünya mutfağını Ege’ye getiriyor
? HÜRRİYET / izmirÇEŞME Ilıca’daki Radisson Blue Resort&Spa Hotel, sektöre yeni bir soluk kazandırdı. Mutfak şefliğine Fransız aşçı Julien Screve getirilen Radisson Blue Resort&Spa Hotel Çeşme’nin lezzeti de bir başka olacak. Hotel and Catering B.E.P mevzunu olan, çalışma yaşamına Establishment Douay fransa’da komilikle başlayan Screve, fransa, İrlanda, Senegal gibi bölgelerin 5 yıldızlı otellerinde mutfak şefi olarak görev aldı. 35 yaşındaki Julien Screve son olarak Radisson Blue Dakar’da Executive Chef olarak görev yaptı. Screve’in hedefi, tüm dünya mutfaklarını Ege’ye özgü yemekler ile sentezleyip, yenilikçi anlayışıyla atılım yapmak.
Tuval by Mastika kapılarını açtı
? HÜRRİYET / izmirKONAK Pier Alışveriş Merkezi içindeki Tuval by Mastika, kış sezonu öncesinde kapılarını hizmete açtı. Sema – Nejat Erdoğan çiftinin sahibi olduğu Tuval by Mastika, yenilenen dekoru ve mönüsüyle İzmirliler’e hizmet verecek. 100 kişilik oturma kapasitesine sahip mekanda tiryakiler için de açık hava terası yapıldı. Cuma ve cumartesi geceleri canlı müzik eşliğinde hizmet veren mekan iş yemekleri, doğum günü partileri, özel gecelere ev sahipliği yapacak.
Cotyora herkesinsığınacağı liman? Mehmet KURT / izmir, (DHA)izmir’de işletmeciliğini Çelikcan Baş’ın üstlendiği Cotyora Restoran özel bir kokteylle hizmete girdi. Küçükyalı semtindeki mekanın açılışına Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, izmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan, Bostanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Feyyaz Sungur ve çok sayıda davetli katıldı. Cotyora’nın anlamının ‘Liman’ olduğunu açıklayan Tartan, “Cotyora’nın insanların, temizliği, fiyatı, hizmeti ve lezzetiyle herkesin sığınacağı bir liman olmasını umuyorum. Bilindiği gibi liman sadece gemilerin gittiği yer değil, insanlarında huzura, sevgiye, dostluğa koştukları bir yer, bir mekandır. Balıkları seçip, pişirildikten sonra taze taze yemenin keyfine varılacağı bu restoranın yeni mekanlarada vesile olmasını diliyorum” dedi.