Lezzet Durakları

Güncelleme Tarihi:

Lezzet Durakları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2009 21:46

İzmir kokulu Şehir KulübüHÜRRİYET / izmirCUMHURİYET Türkiyesi geleneği olan, kanaat önderlerinin bir araya gelerek fikir alışverişinde buldukları "şehir kulüpleri" yeniden canlanıyor. Yaşamımızın tüm alanını kaplayan televizyon ve yaşam gailesi içinde birer birer kaybolan güzel geleneklerimize yeniden hayatiyet kazandırmak amacıyla kurulan "a7 Şehir Kulübü"nün kapıları, kendisini "İzmirli" olarak tanımlayan herkese açık. izmir’in tamamına hakim olan Bayraklı’daki Tepekule Kongre Sergi ve İş Merkezi’nin çatı katında kurulan a7 Şehir Kulübü’ne girdiğinizde, sizi eşsiz körfez manzarasıyla bütünleşen modern bir dekorasyon ve ambians karşılıyor. İlk girdiğinizde biraz loş gelse de, dışarıdaki mükemmel görüntüyü sergileyebilmek için ışıkların özellikle kısıldığını anlıyorsunuz.Kent MutfağıKurdukları "İzmir Lezzetleri Derneği" ile izmir Kent Mutfağı araştırmaları yapan, seminerler ve kurslar veren, bu işe gönül koymuş ve her biri kendi alanında uzman bir ekipten söz ediyoruz. Dünya çapında üne kavuşmuş Akdeniz ve Ege mutfaklarından hiç de aşağı kalmayan, onlardan çok daha çeşitli ve rafine bir mutfaktır "İzmir Kent Mutfağı" diye tanımlıyorlar konseptlerini. Tarih içinde bunca kesintisiz, birbirinden miras devralıp devreden medeniyetin beşiği bir kent için hiç de beklenmedik bir sonuç olmasa gerek bu.40 yıllık sembol Lozan PastanesiHÜRRİYET / izmirizmir’in sembol mekanlarından Lozan Pastanesi, birbirinden lezzetli pasta ve tatlılarıyla 40 yıllık saygın çizgisini koruyor. 1969 yılında Osman Pelit tarafından kurulan pastanenin işletmeciliğini sürdüren Bekir Pelit, "Türkiye’de ilk açık imalathane olan pastanemizin en büyük özelliği günlük taze ürünlerin kullanılması. Ürünlerimizin yapımında kullanılan her şey sağlıklı ve özel yerlerden seçilerek alınır. Çiftliklerimizden her gün taze süt gelir. İmalathanemizin burada olması da bizim için önemli bir avantaj çünkü aldığımız siparişleri yarım saat gibi kısa bir süre içinde hazırlayabiliyoruz" diye konuştu. izmir’de supangle, el yapımı çikolata, makoron ve acıbadem kurabiyesi deyince akla ilk Lozan Pastanesi’nin geldiğini belirten Pelit, "Kepekli ve diyet ürünlerimiz de müdavimlerimiz tarafından büyük ilgi görüyor" dedi.Musty’de zengin mönüizmir, (DHA)izmir’de, Mustafa Kaya tarafından Narlıdere Sahilevleri’nde 1991 yılında kurulan Musty Restoran, zengin tavuk mönüsüyle İzmirliler’e hizmet veriyor. Babasından devraldığı işletmecilik bayrağını zirvede tutmaya devam edeceğini belirten Orçun Kaya, "Cumartesi günleri sekiz değişik sostan oluşan makarna keyfi sunuyoruz. Pazar günleri ise kimsenin cazibesine dayanamadığı leziz et bonfileyi 11 değişik sosla marine edilmiş şekilde tadabilirsiniz. Bunun yanında zengin tabağıyla yeni bir trend yaratan Musty’nin özel kahvaltısını da tavsiye ederiz" dedi. KÜTAHYA KÖFTESİ MALZEMELER:1/2 kg. kıyma1/2 paket köfte harcı1 çay bardağı ince bulgur1 çay bardağı tarhana1 büyük çay bardağı suSOSU:Köftelerin haşlandığı suya 1 su bardağı yoğurt konup karıştırılır.ACISI:Kristal zeytinyağı teflona konup kızdırılır. İçerisine 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber konup ocaktan alınır, köftelerin üzeri renkli sos olarak süslenir.HAZIRLANIŞI:Kıyma ile köfte harcına, bulgur ve tarhana karıştırılır. Su ılık konur ki ince bulgur şişip kıymayla özdeşleşsin. Çok büyük olmayan, yuvarlak, misket köfteler hazırlanır. 1 su bardağı su kaynatılır. Hazırlanan köfteler yavaş yavaş suya atılıp ortalama 5 dakika kadar haşlanır, köfteler dağılmadan sudan çıkarılır. Kaynamış suya yoğurt koyulup karıştırılır, sos köftelerin üzerine dökülür, daha sonra da kırmızı acı sos üzerinde gezdirilir.Güneydoğu tatları balığa uyarlandıHÜRRİYET / izmirBORNOVA’da "Kırmızı Balık Pişiricisi", Türkiye’nin farklı lezzetlerini balıkla birleştirerek İzmirliler’e özel lezzetler sunuyor. "Balıklı içli köfte, balık kokoreç, balık kavurma ve balık pastırma" gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu lezzetlerini balığa uyarlayan Kırmızı Balık Pişiricisi, otlu balık, rulo balık ve zahmetsiz gibi çeşitlerini de zengin mönüsüne katarak hizmet vermeye başladı. Kırmızı Balık’ın ortağı ve yöneticisi Cihan Yılmaz, internet ve telefonla gelen siparişler üzerine evlere servis yaptıklarını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!