Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2009 21:15
Red Dragon’da Uzakdoğu lezzeti
izmir, (DHA)İŞADAMI Haşim Işık’ın sahibi olduğu Olur Şirketler Grubu’nun Bodrum’daki Uzakdoğu yemekleri yapan restoranı Red Dragon, izmir’in Bostanlı semtinde şube açtı. İşletme Müdürlüğü’nü Coşkun Işık’ın yaptığı restoran, dekorasyonuyla da dikkati çekiyor. Haftanın yedi günü açık olan Red Dragon’da ev ve işyerlerine paket servis de olduğunu söyleyen Işık, "Red Dragon’un mönüsünde çorbalar, salata ve mezeler, sebze yemekleri, tavuk yemekleri, dana yemekleri, ördek, pilav, çin eriştesi, tatlıların yanı sıra şefin spesiyalleri olarak da özel soslu kızarmış tavuk, badem ezmeli kıtır tavuk, üç lezzetli dana tavuk, karides yer alıyor. Ayrıca, sushi mönü de var" dedi. www.chineserestaurant.com.tr’den sipariş de verilebiliyor.Muğla’ya yeni tat Adıyaman çiğköftesi
Ahmet BAYRAK / MUĞLA, (DHA)MEŞHUR Adıyaman Çiğköftecisi’nin 316’ncı şubesi Muğla’da açıldı. Açılış nedeniyle manken ve palyaçolar 500 kilo çiğköfte dağıttı. Şubenin açılışını Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar Satanlar Odası Başkanı İhsan Özgen birlikte yaptı. İşletme sahibi Mustafa Kaya, Muğla’ya kalite getirdiklerini belirterek "Bizim çiğköftemiz kilo yapmıyor. İçinde et bulunmuyor. istanbul’da üretimi yapıldıktan sonra günlük olarak dağıtılıyor. Tüm Muğla hakını çiğköftemizden tatmak için işyerimize bekliyoruz" diye konuştu.Çiçek Pasajı rengi
Sezer ŞAHİNDAŞ / BODRUM, (DHA)istanbul Beyoğlu’nda 24 meyhanenin iç içe bulunduğu Çiçek Pasajı’nın benzeri Bodrum’da açıldı. Oasis Alışveriş Kültür ve Eğlence Merkezi’nin Taş Avlusu’nda Hasan Sönmez ve oğlu Mustafa Sönmez’e ait Çiçek Pasajı’nın açılış gecesinde Bodrumlular eğlenceye doydu. Bekris Restoran, Browni Mey, Fondehp Pub ve Waffle Club’ın yer aldığı Çiçek Pasajı’nın açılışında, Bodrumlular, sanatçı Salih Ata’nın şarkılarıyla eğlendi. 250 kişi kapasiteli 160 masanın bulunduğu Çiçek Pasajı’daki mekanların mönülerinde dünya mutfağından 70 çeşit
yemek, 47 çeşit meze ve 19 çeşit tatlının yer aldığı belirtildi. Bodrum Çiçek Pasajı’nın gündüz de hizmet vereceğini belirten Mustafa Sönmez "Çiçek Pasajı’nda sabah kahvaltısı servisimiz olacak. Akşamları iş toplantıları yapılabilecek. Haftanın 6 gecesi canlı müzik olacak" dedi.YOĞURTLU KABAK KAVURMAMALZEMELER:1 kg. sakız kabak1 paket süzme yoğurt2 diş sarımsak1 çay bardağı cevizBir tutam tuz ve karabiberBir demet dereotuHAZIRLANIŞI:Kabaklar bıçağın keskin tarafıyla kazınır ve rendenin iri tarafıyla rendelenir. Teflon tavaya bir kaşık Kristal zeytinyağı konur ve ardından rendelenmiş kabak tavaya eklenir. Üzerine tuz ve karabiber ekilip kısık ateşte kavrulur. Su salan kabak ara ara karıştırılır. Suyu çekip kavrulan kabak soğuduktan sonra sarımsaklı süzme yoğurtla karıştırılır. Servis kabına alınan yoğurtlu kabak, ceviz ve dereotu ile süslenir.