LEZZET DURAKLARI

Güncelleme Tarihi:

LEZZET DURAKLARI
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2008 23:01

Ata’dan gelen lezzet durağıHÜRRİYET / izmirBAYRAKLI Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi yanında bulunan ünlülerin uğrak mekanı, izmir’in meşhur uykulukçusu İzzet Baba’nın Yeri, babadan oğula uzanan bir lezzet durağı. Şimdilerde Kaya ve kardeşleri tarafından işletilen mekanda üçüncü kuşak da yetişiyor. İzzet Baba’nın Yeri’nde aynı damak tadını koruyarak daha iyi koşullarda hizmet vermeyi amaçladıklarını söyleyen Deniz Kaya, "Babamızdan aldığımız bayrağı layıkıyla taşımaya çalışıyoruz. Ürün çeşitlerimizle, müşterilerimize en iyi şekilde hizmet sunmaya devam ediyoruz. Kömür ateşinde pişirdiğimiz uykuluk, badem, boğazlık, kokoreç ve köfte gibi lezzetleri bir deneyen ikinci kez geliyor" dedi.Ontur Otel’den evlere servisEray ARPAŞİN / izmir, (DHA)izmir’deki Ontur Otel, yeni yılı evinde kutlayacak olan İzmirliler’e hindi mönüleri ile hizmet veriyor. Yılbaşını evinde geçirecek olan aileleri düşünen Ontur Otel, hanımların imdadına yetişti. Genel Müdür Gökçe Kesikçiler, hindi pişirmenin zorluklarını da gözönüne alarak şef Arif Usta’nın hazırladığı kestaneli, iç pilavlı hindileri İzmirliler’in damak tadına sunacaklarını belirtti. Gökçe Kesikçiler, iç pilavla doldurulmuş 4 kiloluk hindiyi yılbaşı sofralarında afiyetle yemek isteyen İzmirliler’in siparişlerini 31 Aralık Çarşamba gününden en az 2 gün önce vermeleri gerektiğini söyledi. Hindi fiyatlarının 120 YTL olduğunu belirtti.Safinaz’dan 3’üncü şubeizmir, (DHA)ALSANCAK’ta 20 yıldır hizmet veren Safinaz Börekçisi, cafe konseptiyle açtığı 3’üncü şubesini İzmirliler’le buluşturdu. Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, yazar Yaşar Aksoy ve Safinaz Börekçisi sahibi Nejdet Kandemir’in kurdeleyi birlikte kestiği açılışa çok sayıda konuk katıldı. İki katlı, aynı anda 100 kişiyi ağırlayabilen Safinaz Börekçisi’nde, pizza çeşitlerinden böreklere, köfteden mantıya kadar zengin bir seçenek sunuluyor. Kandemir, "Gündoğdu Meydanı’ndaki 3’üncü şubemiz tüm İzmirliler’e hayırlı olsun. 20 çalışanımız ile en iyi hizmeti vereceğiz" dedi.Köşebaşı yüzde 15 indirdiCesur SERT, (DHA)TÜRKİYE’nin en ünlü et restoranları zincirinden biri olan Köşebaşı, küresel krizden müşterilerinin etkilenmemesi için iki yıldır zam yapmadığı fiyatlarını yüzde 15 indirdi. Havalimanı-Çeşme Otoyolu üzerinde yer alan Köşebaşı Restoran’ın işletmecisi Cevdet Akgüç, "Gün dayanışma günü. Biz de üzerimize düşeni yapıp, taşın altına elimizi soktuk. Krizin aşılması için elimizden geleni yapacağız" dedi. Akgüç, 26’ya ulaşan şubelerine Çeşme’yi de katacaklarını söyledi. Pınar’dan tam kıvamında pişirme göstergeli hindiizmir, (DHA)GIDA sektörünün önde gelen markalarından Pınar’ın yılbaşı için özel ambalaj içinde sunduğu Pınar Hindi’de pişirme tarifi ve pişirme göstergesi yer alıyor. Bu sayede yılbaşı gecelerinin gelenekselleşen yemeği hindi kolayca pişirilebiliyor. Özel ambalajındaki özel pişirme torbası, hindiyi kendi yağı ve suyu içerisinde, kuruyup lezzetini kaybetmeden en kısa sürede pişirebilmeye olanak sağlıyor. Pınar’ın sunduğu pişirme göstergesi de kolaylık sunuyor. Hindi üzerinde özel bir noktaya yerleştirilen pişirme göstergesi, hindinin tam piştiği, yenilecek kıvama geldiği zamanı haber veriyor. Böylece hindi gereğinden az ya da fazla pişmiyor, kuruyup lezzetini kaybetmiyor. Özel tarif kartı ise, hindinin nasıl pişirileceği derdine son verip, çok özel tatları içeren eşsiz bir lezzette ve şık bir görünümde sunuma olanak veriyor.KABAK ÇİÇEĞİ KIZARTMASIMALZEMELER:20 adet kabak çiçeği3 yumurta3 yemek kaşığı silme unBir tutam tuz ve karabiber1 çay bardağı su veya süt1 su bardağı kristal z.yağıHAZIRLANIŞI:Kabak çiçekleri güzelce soğuk suyla yıkanır ve süzülmeye bırakılır. Yumurtalara un, biraz tuz ve karabiber konur, çırpılır. Bulamaç koyu olacağı için içerisine süt eklenerek cıvık hale getirilir. Birer birer kabak çiçekleri bulamaca batırılır. Teflon tavaya zeytinyağı konur ve kızdırılır. Kabak çiçekleri her iki yönleri kızarana kadar pişirilir. Çiçekler kızardıktan sonra yağın fazlasını emmesi için peçete üzerine çıkarılır. Tercihe göre süzme yoğurtlu dereotuyla veya beyaz peynirle servis yapılır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!