LEZZET DURAKLARI

Güncelleme Tarihi:

LEZZET DURAKLARI
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2008 21:19

Lozan Pastanesi 40 yıldır gözdeCesur SERT, (DHA)TÜRKİYE’de, pastacılık sektörünün önde gelen isimlerinden Osman Pelit tarafından kurulan, izmir’in simgelerinden Lozan Pastanesi, bayram ve yılbaşı için hazırladığı birbirinden özel tatlı ve çikolatalarla 40’ıncı yılını kutlamaya hazırlanıyor. Yıllardır sunduğu benzersiz tatlardaki kaliteli ürünleriyle izmir’e damgasını vuran, Kemalpaşa’daki kendi çiftliklerinde bulunan tesislerde özel olarak üretilen sütlerini kullanan Lozan Pastanesi’nin sahibi Osman Pelit, pastacılık ve çikolata sektöründe hem ürün kalitesi, hem hizmet kalitesi yönünden asla ödün vermediklerini söyledi. Lozan Pastanesi’nin kendine has tatlarını hemen yandaki apartmanın zemin katında oluşturulan imalathanede yarattıklarını belirten Pelit, "Müşterilerin de görebileceği ve hijyen kurallarına uygun şekilde dizayn edilen imalathanemizde en son teknolojiye uyumlu makineler kullanılıyoruz. Tatlı, pasta, börek, çikolata, mayalı malzemeler ve kuru pastaların tamamen birbirinden ayrı üretildiği imalathanede, tüm süreçte hijyen kurallarına son derece özen gösteriyoruz" dedi.Lezzital’e Çinli ortakHÜRRİYET / izmirizmir’in Buca İlçesi’nde "dünya mutfakları"ndan farklı damak tadlarını sunan Lezzital Restoran’ın başına "talih kuşu" kondu. Semih Zafer’in mönüleri arasından "mantı"yı ilginç bulan çin asıllı Kanadalı Chann Xiyanh, "ortaklık" teklif etti. Şirinyer Menderes Caddesi’nde faaliyet gösteren "Lezzetlerin dansı" diye anılan Lezzital’in sahibi Semih Zafer ile bir haftalığına izmir’e gelen Chann’ın flörtü mayıs ayının sonunda gerçekleşti. Chann, Kanada’da 27, Amerika’da da 21 restoranı olduğunu ve Buca Lezzital’de yediği mantıyı kendi restoranlarında satmak istediğini, her türlü anlaşmaya açık olduğunu bildirdi. Zafer, yakında Toronto’ya gideceğini söyledi.Balık Veli Usta’nın elinde çok lezzetliizmir, (DHA)izmir’de 1970 yılında Hisarönü’nde balık pişiriciliğine başlayan ve meslekte 38 yıllık deneyime sahip Veli Sinanoğlu’nun kurduğu "Balık Pişiricisi Veli Usta"nın müşteri sayısı her geçen yıl artıyor. Aile şirketi olarak Kordon ve İnciraltı şubelerinde 630 kişilik müşteri kapasitesi ve deneyimli 60 personeliyle faaliyetlerini sürdürüyor. Balık ve deniz ürünlerindeki geniş yelpazesini müşterileriyle paylaşan Veli Usta, balık yeme ve balık restoranı kültürüne de katkıda bulunuyor. "Herkes balık pişirir, fakat balık pişirmek hüner ister" diyen Veli Sinanoğlu, "Biz sıfırdan bugünlere geldik. Bu yüzden mesleğimizin ne kadar emek ve özveri gerektirdiğini biliyoruz. Mesleki deneyimi olmadan sadece ekonomik gücüyle bu sektöre adım atanlar kalıcı olamıyor. Çünkü, balık restoranı işletmek bir sanattır" dedi. Veli Usta’nın Kordon şubesinin aynı adreste, aynı kaliteyle hizmete devam ettiğini; İnciraltı şubesinin de ulaşım kolaylığı, havaalanına ve Balçova’daki otellere yakınlığı nedeniyle özellikle tercih edildiğini kaydeden Veli Sinanoğlu, "Lezzetimizin sırrı, günlük balık ve taze ve kaliteli malzemedir. Ege Bölgesi’nin koyu yeşil otlarından diri canlı bir salata, gerekirse üstüne birkaç karides, daha sonra da yine muhteşem Ege balıkları soframızı tamamlar" dedi. GİRİT KURABİYESİ MALZEMELER:1 paket margarin (250 gr.)1 su bardağı toz şeker2 yumurta4 bardak un1 paket vanilya 1 paket kabartma tozuHAZIRLANIŞI:Yumurtalar, hafif yumuşamış margarin ve şeker bir kapta karıştırılır. Başka bir kapta un ve kabartma tozları elenip karıştırılır. Karıştırılmış tüm malzemeler birleştirilip tekrar karıştırılarak yoğrulur. Parmak kalınlığında yuvarlayarak şekil elde edilen hamur susam tabağına batırıp susamlar üste gelecek şekilde tepsiye aralıklı dizilir. 170 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir. Kurabiyeler piştikten sonra fırın kapatılır ancak kurabiyeler sıcak fırın içerisinde bırakılır, böylece kurabiyeler çıtır çıtır olur. (Un miktarı yağın yumuşaklığına göre artabilir veya azalabilir.)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!