Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2008 00:00
Violet’te öğle keyfi
İZMİR, (DHA)
á İZMİR Alsancak’ta bir yılı geride bırakan Violet Restoran Kafe, çalışanlar için 6 YTL’lik öğlen mönüsü hazırladı. Gözde Özmen ve Gamze Turfanda kardeşlerin birlikte işlettiği Violet, mönülerinin yanısıra dekorasyonuyla da dikkat çekiyor. Pazar hariç haftanın altı günü üç çeşit mönü hazırladıklarını belirten Gözde Özmen, "Etli yemekler, pilav ya da makarna, cacık veya salatadan oluşan mönüyü 6 YTL’ye sunuyoruz" dedi.
Deniz ürünleri Dalyan’da yenir
á
BALIK restoranlarıyla dünya çapında ünlü olan turizmin gözde merkezlerinden Çeşme Dalyanköy’de, yepyeni bir lezzet durağı daha hizmete sunuldu. Çeşme çarşısının sevilen yüzlerinden Oğuz Okkan’ın "Bani" adını verdiği balık restoranı açıldı. Açılış gecesi boyunca Bani Restoran’ın hazırladığı özel spesiyaller konuklara ikram edilirken, orkestranın çaldığı müzikler açılışa renk kattı. Mekan sahibi Oğuz Okkan, dedesi Baba Niyazi’nin mesleği olan balık restoranı işletmeciliğine geri dönmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
á İNCİRALTI Bahçe Restoran, sardalye sevenlerin akınına uğruyor. Mevsimin en lezzetli balıklarından olan sardalyenin tavasını yapan Bahçe, hafta sonları İzmirliler’in buluşma noktası haline geldi. Bahçe yetkilileri, servislerinde ızgara et yemekleri de bulunduğuna dikkat çekerek, "Ama hafta sonu balık tercih ediliyor" dedi.
Değişik tatlar için Katre Cafe & Grill
İZMİR, (DHA)
á ON yıldır Bostanlı ve Karşıyaka’da farklı lezzet ve özel sunumları ile damakları fetheden Bosna Hersek asıllı Nino ile Cevada Kavara, bundan böyle Alsancak’ta Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Can Yücel Sokak’ta ’Katre Cafe & Grill’ adlı işletmeyle tekrar müşterilerine hizmet verecek. Akdeniz ve Balkan mutfaklarının özel tatları; özellikle malzeme seçimi, işlenmesi ve pişirilmesi ile farklarını ortaya koyan işletmede Bosna köftesinin çeşitlerinin de arasında yer aldığı mönüsü ile lezzet karnavalı yaşatmak için İzmirliler’i bekliyor.
Nar-ı Beyaz İzmir’de
á MERKEZİ Akhisar’da bulunan ve el yapımı köfteleri ile ün yapan ’Nar-ı Beyaz’ın ilk franchasing noktası Park Bornova Outlet Center içinde açıldı. Mekanda, köftenin yanısıra biftek, pirzola, çöpşiş, bonfile, külbastı, Akhisar, kasap ve sucuk köfteleri de sunuluyor. Restoranın tüm franchasing danışmanlığını üstlenen Hakan Kalkan, "Palmiye Alışveriş Merkezi’nde ikinci bir restoran daha açılacak. Hedeflerimiz arasında Ankara ve İstanbul’da da yeni franchasing noktaları açmak var" dedi.
Damak zevkine önem verenlere
HÜRRİYET / İZMİR
á İZMİR’in tarihi Kemeraltı Çarşısı içindeki Veysel Çıkmazı’ndaki Kemal Restoran beş yılı geride bıraktı. Genç işadamı Adnan Kaan’ın sahibi olduğu mekan pazar hariç haftanın altı günü 07.00 ile 21.00 arası hizmet veriyor. Sulu, sebze, çorba ve etlerden oluşan günlük 50 yemeğin yanı sıra döner, kebap çeşitleriyle, paket servis hizmeti de verdiklerini belirten Adnan Kaan, "Kaliteden taviz vermeyen bir anlayışla Konak’ta çalışan kesim ve Kemeraltı’na alışverişe gelen yerli ve yabancı turistlere Türk mutfağının en güzel örneklerini sunuyoruz" dedi.
Kırmızı Cafe’de
sohbetin lezzeti
Arzu ŞAŞMAZ / BODRUM , (DHA)
á BODRUM’un Neyzen Tevfik Caddesi’nde yedi yıldır hizmet veren Kırmızı Cafe Restoran, yeniden düzenlenerek hizmete girdi. Kahve, çikolata çeşitleri, tabldot öğle yemeği servisi, tatlı çeşitleri ve İtalyan mutfağından seçeneklerin sunulduğu, Bodrum Kalesi manzaralı Kırmızı’nın işletmesini İnci Göbek üstlendi. Yeniden dekore edilen üç katlı mekanın yerli ve yabancı turistlerin beğenisini topladığını belirten Göbek, kalite ve güvenin kendisi için en önemli iki unsur olduğunu belirterek "Bodrum’da Kırmızı adını daha üst seviyelere çıkarmaya gayret göstereceğiz. Marka haline gelen Kırmızı’da akşamları yenilecek liman ve kale manzaralı yemeklerin tadına doyulmayacak" dedi.