Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2008 20:53
Deniz ürünlerinde yeni adres: Suizmir Birinci Kordon’da hizmete giren Su
Balık Restoran, öğle mönüleriyle ünlendi. izmir’deki balık restoranları arasında farklı bir imaja sahip olduklarını belirten Halkla İlişkiler Sorumlusu Coya Şola, "Mönülerimizdeki dil şiş, deniz mahsulleri salatası, balık çorbası, sebzeli balık kavurma, deniz mahsullu spagetti, sütlü balık gibi yemekler ile vazgeçilmez olduk. izmir’de deniz ürünlerinin tadılmamış çeşitliliği ara sıcaklarda ve balıklarımızla balıkseverlerin yeni adresiyiz" dedi.
izmir, (DHA)El arabasından midibüse çiğköfteMARMARİS’te turizm sektöründe çalışırken, boş kaldığı kış aylarını değerlendirmek isteyen Tonay Güney, çiğköfte satışı ile yakaladığı başarı ile gençlere örnek oluyor. Önce el arabasıyla, ardından bisiklet kiralayarak, daha sonra aldığı küçük bir otomobille çiğ köfte satışı yapan Tonay Güney, bugün son model bir midibüs ile semt pazarlarında, sokaklarda kravatı, beyaz önlüğü ile servis yapıyor. Bundan sonraki hedefi ise Hummer marka cip alıp kendi geliştirdiği çiğköftesini satmak ve yurtdışında büyük firmalara üretim yapmak. Başında bu işe cebinde parası olmadan başladığını anlatan Güney, "Bu ülkede yapılabilecek çok şey var. Yoldan kağıt toplasan para kazanılıyor. İş yok, sıkıntı, kriz var gibi söylenenlerin hepsi mazaret. Ben tek başıma çok şeyler başarabildim. İlla sermayeye de ihtiyacınız yok. Gençler ’Üniversite okuyamadım, babamın parası yok, sermaye yok. Biz ne yapacağız?’ demesinler. Ben kimseden destek görmeden, sıfırdan bu hale geldim. Geçimimi, kariyerimi geliştirerek devam ediyorum. Yılmadan yolunuza devam ederseniz çok şeyi başarabiliyorsunuz. Yeter ki isteyin" diye konuştu.
CİPLE SATACAKYurtiçi ve yurtdışındaki firmalardan teklif aldığını belirten Güney, "Marka olma çabasında değilim. Büyük markalarla çalışmak istiyorum. Büyük firmaların karşısında rekabet ortamında bizim gibi ekonomik durumu zayıf olanların başarılı olması mümkün değil. Biz ancak onlarla çalışabiliriz. Şu anda en büyük hedefim Hummer cip almak. Hummer cip ile servis yapmayı düşünüyoruz" dedi.
Arzu ÇETİK / izmir, (DHA)35 yıllık deneyim Fonte mutfağındaHİLTON’dan emekli olduktan sonra bir süre Çeşme Pırıl Otel’de çalışan 35 yıllık aşçı Hüseyin Gelmez, Fonte Restaurant’a geçti. Hazırladığı Osmanlı mutfağına özgü yemeklerile dikkati çeken Gelmez, yardımcıları Özcan Şahin ve Cihan Kuşkapan’la birlikte kuru fasulyeden ev mantısına kadar çok değişik ürünlerle müşterilerin damak zevkine hitabediyor. İşletmeci Koray Soysal, yeni aşçıları ile daha da güçlendiklerini belirterek, "Parolamız sağlıklı beslenme" diye konuştu.
izmir / HÜRRİYETCiğerimi Ye’den Karşıyaka şubesiizmir’in ünlü ciğercisi "Ciğerimi Ye", Alsancak ve Çiğli Kipa’dan sonra üçüncü şubesini Karşıyaka Çarşısı’nda açtı. Akbank Sokağı’nda haftanın yedi günü 09.00 - 21.00 saatleri arasında açık olan mekan, paket servisiyle de hizmet veriyor. 30 kişilik kapasiteye sahip olduklarını belirten mekan sahibi Nusret Mısırlı, 6 YTL’ye sinirleri ve damarları ayıklanmış Edirne tava ciğeri sattıklarını, müşterilerinin memnuniyeti için daha fazla çalıştıklarını belirtti, şube sayısının artacağını söyledi.
izmir, (DHA)Margaux Restoran’la lezzet yolculuğuİZMİR’in en son beş yıldızlı oteli Mövenpick Hotel’in lobisindeki Margaux Restoran, ünlü şefi Andreas Erni ve ekibiyle lezzet yolculuğu yaşatıyor. Restoran, özenle seçilmiş mönüsü ve profesyonel servis ekibiyle kısa sürede izmir’in en gözde restoranları arasında zirveye tırmanıyor. Margaux Restoran’ın mönüsünde marine edilmiş tava hellim peynir, trüf yağlı patates ve pırasa çorbası, özel soslarla yıllandırılmış bonfile, İpek Yolu, meze çeşitleri, marine edilmiş somon, levrek tartar, Güggeli Rösti, Zürih usulü dana eti dilimleri mönüden seçilmiş sadece birkaç örnek.
izmir, (DHA)Balığın kokoreçi de sucuğu da varBALIKESİR’in Ayvalık İlçesi’nde Bay Nihat Balık Restona, orkinos etinden sucuk, akya balığının etinden pastırma ve zıpkın levreğinden kokoreç yaptı. Alibey (Cunda) Adası’ndaki Bay Nihat Restaurant’ta mutfak şefi olarak çalışan 42 yaşındaki Savaş İrlan, "Hafif bir besin maddesi olan balıkta, ete katılabilen baharatları kullanabiliyorsunuz. Herkes çok beğendi" dedi. Restoranın sahibi Hakan Bekit ise, "Kırmızı et yiyemeyen müşterilerimizi bu damak tadlarından mahrum bırakmamak istedik. Çeşitli denemelerden sonra tadını oluşturduk. Oldukça da ilgi gördü. Şimdi da balık döneri yapmak için çeşitli denemeler yapıyoruz" diye konuştu.
Ahmet ERTAN / AYVALIK, (DHA)