Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2008 20:16
Konuk ağırlamak artık çok kolay olacakİZMİRLİ Aydan Sağlam, bugüne kadar hobi olarak sürdürdüğü
yemek yapma işini profesyonelliğe taşıyarak, hanımların kabul günlerinde "ne pişireceğim" derdine son verdi. Sunduğu yemek ve böreklerle özellikle çalışan hanımların imdadına yetişen Sağlam, sipariş edilen yemekleri istenilen gün ve saatte evlere servis yaparak, hanımlara alternatif çözümler sunuyor. Çok sevdiği yemek yapma işini çalışma hayatı süresince hobi olarak yürüttüğünü anlatan Sağlam, "Deneme amacıyla başladığım iş, kısa sürede büyük talep görünce profesyonelce yürütmeye karar verdim. Kendi mutfağımda sipariş verilen yemeği hazırlayarak, talep halinde evlere servis yapıyorum. Hem sevdiğim bir işi yapıp bütçeme katkıda bulunuyor hem de hanımlara özel ya da kabul günlerinde çözüm üretmenin mutluluğunu yaşıyorum."
HER YÖREDENSağlam, yemek menüsünün, yöresel mutfaklardan ve kendi üretimi özgün yemeklerden oluştuğunu vurgulayarak, "Hanımlara, talebe göre tüm yemek çeşitlerinin yanı sıra pasta çeşitleri konusunda da alternatifler sunuyorum" dedi. Ürünleri, piyasanın çok altında bir fiyatla tüketicilerle buluşturan Kuzine Ev Mutfağı’na, 440 19 62 No’lu telefondan ulaşılabiliyor.
Güler BİLGEN / HÜRRİYETKibe’de Antep’in meşhur katmer tatlısı LEVENT Marina’daki et restoran Kibe’nin 17 yıllık ustası Ekrem Akbaş’ın tatlı mönüsünde yer alan Gaziantep’in meşhur katmer tatlısı, İzmirliler’den tam puan alıyor. Tatlının izmir’de sadece Kibe Restoran’da olduğunu belirten aşçıbaşı Akbaş, "Odun ateşinde tereyağla pişirilen Antep fıstığı, kaymak ve dondurmayla servis edilen katmer tatlısı son derece hafif ve lezzetli" dedi.
izmir, (DHA)Ege By Balık’tan görkemli açılışOCAKBAŞI restorancılığın önemli isimlerinden Ege By, bu kez
balık restoranını hizmete açtı. chp izmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO Meclis Başkanı Necip Kalkan ve İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’nun da aralarında yer aldığı kalabalık bir davetli topluluyla gerçekleştirilen açılışa, mankenler Seçkin Piriler ve Meral Kaplan da katıldı. İşletmeciliğini Sezai Geyik’in yaptığı Ege By Balık için davetliler "Balık diyarı olan izmir’e yakışan bir yer" görüşünü dile getirdi. Restoranda deniz balığının her çeşidinin yer alacağını vurgulayan işletme sahibi Sezai Geyik ise izmir’in vizyonunun ve misyonunun balıkla anılmasını devam ettirmek istediklerini söyledi.
Mehmet KURT, (DHA)La Villa Restoranen iyi aşçı ödüllüURLA Çeşmealtı’nda 1970’li yıllardan kalma eski bir bina restore edilerek La Villa Restora & Cafe’ye dönüştürüldü. Restoranın sahipleri Enkon Grup ortaklarından Kutlu Özemrak ve yıllarca yurt dışında şeflik yapmış "2006 Yılı En İyi Aşçısı" ödüllü Kutlu Özşenler, La Villa’da Akdeniz mutfağının örneklerini sunuyor. Restorasyon sırasında evin, mimari yapısı bozulmadan yeniden düzenlendiğini belirten Kutlu Özermak, "Restoranımız 400 metrekare açık alan ve 100 metrekare kapalı alana sahip" dedi. Restoran Yunan mutfağının yanı sıra İtalyan ve Fransız esintilerini de yansıtıyor.
izmir, (DHA)Sipari’nin mönüsüdikkat çekiyorBALIK restoranı işletmeciliğinde 30 yılı geride bırakan Önen Ailesi’nin dört yıl önce hizmete açtığı Sipari Balık Restoran, farklı spesiyalleriyle adından söz ettiriyor. Levent Marina, Rain ve Charlot olmak üzere üç şubesi bulunan Sipari’nin işletmecisi Mehmet Önen ve Mutfak Şefi İbrahim Önen, zengin ve iddialı mönüleriyle izmir’de balığın vazgeçilmez adresleri arasında yer alıyor. Son dönemde otlu balık ve şevketi bostanlı balık kavurmanın büyük ilgi gördüğünü belirten Mehmet Önen, "Fileto balık, mevsim otları, beyaz şarap ve sipari sosuyla hazırladığımız otlu balık ve heto balık, beyaz şarap, Akdeniz baharatlı, şevketi bostan ve mantarla hazırladığımız şevketi bostanlı balık kavurmayı dev istiridyeler içinde servis ediyoruz" dedi.
izmir, (DHA)