Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2007 22:30
Boğaziçi’nin kış bahçesinde yaz keyfi
BOSTANLI Boğaziçi Ocakbaşı Restaurant’ın yeni dizayn edilen özel ısıtma sistemli bahçesinde yaratılan sıcak ortam ilgi gördü. Restaurant’ın önündeki terasın çatısına özel ısıtma sistemi yaptıran Cem Kocatoros, müşterilerine kış günü yaz keyfi yaşatıyor. Tavana yerleştirilen özel ısıtma sistemlerinin kapalı alandaki sıcaklığı sağlaması sebebiyle açık mekanda, temiz hava alarak kebap keyfi yapmak müşterilere daha cazip geliyor. Çorbacı İsmet Usta geleneği sürüyorÇORBACI İsmet Usta geleneğini babadan oğula sürdüren İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Aykut Yenice, Çankaya’da kendi adını taşıyan geleneksel Türk mutfağından seçkin örneklerin yanısıra çorba, pide ve kebap çeşitlerinin sunulacağı lokantayı açtı. Aykut Yenice, Türk Lokantası’nda öğle ve akşamları en az 25 çeşit yemekle 24 saat hizmet vereceklerini söyledi.
Mehmet KURT (DHA)Osmanlı usulü dönerci açılışıİZMİR Kemeraltı Çarşısı’nda Dönercibaşı Restoran’ın açılışı Osmanlı usulü yapıldı. Üzerinde kırmızı kurdele sarılı iki metre uzunluğundaki dürümü Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ İle Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ve Dönercibaşı Restoran’ın sahibi Murat Özbilir, satır ve bıçaklarla kesti. Osmanlı dönemi mimari tarzında dekore edilen restoranda, garsonlar kırmızı fes ile servis yapıyor.
Mustafa OĞUZ (DHA)Kendisi gibi pidesi de uzunİZMİRLİ basketbol severlerin "Bambam" lakabıyla tanıdıkları, 2.28’lik eski milli basketbolcu Halil İbrahim Kuzucu’nun, Alsancak 1. Kordon’da açtığı Konya Etli Ekmek ve Tandır Kebap Salonu ilgi görüyor. İzmirlileri, Konya’nın meşhur etli ekmeği ile tanıştıran Kuzucu, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ’ın katıldığı açılışta "Kaliteli ve temiz bir mekanı İzmirlilere sunuyorum’’ dedi.