Güncelleme Tarihi:
Hürriyet Ege’ye önemli değerlendirmelerde bulunan Daclin, “Geldiğimden beri tattığım kadarıyla yediğim her şey muhteşemdi. Ağırlandığımız restoranda bizi gerçekten çok şaşırtan tatlar oldu, yediklerimizden çok büyük lezzet aldık. Kesinlikle ürünlere yakın durulan bir mutfak. Bölgesel ürünlerin kullanıldığı bir mutfak. Aslında bu yerel ürünlerle çok daha farklı sunumlar yapıldı. Esas yeni mutfak, inovatif mutfak budur” dedi.
İyiyim demek yetmiyor
“Her şeyden önce şehrin kimliği ve mutfakla ilgili bir ilişki kurulması gerekir” diyen Daclin, farklılık yaratacak şeyleri, özellikle ürünleri öne çıkarmak gerektiğine vurgu yaptı. Dünyada öyküsü olmayan ürünlerin pazarlanamadığına dikkat çeken Daclin, şöyle devam etti:
“O yüzden bu öykülere önem vermek gerekiyor. Ben burada sunumumda da belirttiğim gibi, kesinlikle kimliğe uygun ürünlerin bulunması ve onların pazarlanması gerektiğine inanıyorum. Sadece ‘İyi bir mutfağımız’ var deyip başarı beklemek sonuç getirmeyecektir. Sonuçta bunu dünyada en az 100 şehir daha söylüyor. Ambians, restoranlar, her şeyle farkın yaratıldığı ortaya konmalı.”
ZİNCİRLER GELİYOR
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ise, İzmir’de 12 ay turizm amacı için kongre ve kruvaziyer turizminin büyük önem taşıdığına ve bu konudaki başarılara dikkat çekti. Demirtaş, “Bunun yanı sıra ‘Bizim güzel bir mutfağımız var, sağlıklı bir mutfağımız var’ demekle bir yere gitmek mümkün değil. Onun için bu sağlıklı mutfağımızı dünyaya taşımada gastronomi çok önem taşıyor. Onun için Ege Restoranları Zinciri’ni dünyada yapmaya karar verdik ki bu kongre onun bir parçası. Bizim hazırlıklarımız belli aşamaya geldi. Turizm Bakanı’na da projeyi aktardık. Mevsimlere göre zeytinyağı, ot ve balık ile menüler düzenlenmiş restoranlarımızı açmak istiyoruz. Bu konuda Lyon çok başarılı, onları örnek alıyoruz. Restoranları belli kritere getirmek istiyoruz” dedi.