Kuyudan yasak aşk cinayeti çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kuyudan yasak aşk cinayeti çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2011 00:00

İzmir Bornova Yaka Köyü’nde kuyudan erkek cesedi çıktı. 31 Ağustos’tan beri kayıp olan evli ve iki çocuk babası Metin Ay (46) olduğu belirlendi. Yasak aşk yüzünden öldürülüp buraya atıldığı iddiasıyla üç kişi yakalandı.

Haberin Devamı

YAKA Köyü Özbek Mahallesi’nde oturan Zeki Demir, geçen hafta, uzun süredir kullanmadığı, evine 10 metre mesafedeki su kuyusundan dinamoyu almak istedi. Çocukların içine düşmemesi için kuyunun ağzını tahtayla kapatan Demir, kapağı açtığında, battaniyeye sarılı bir şey gördü, durumu jandarmaya bildirdi.
İhbar üzerine gelen ekipler, kuyudan çıkardıkları battaniyeyi açınca yer yer çürümüş çıplak erkek cesediyle karşılaştı. Yapılan araştırmada, cesedin, 31 Ağustos’ta kaybolan, evli ve iki çocuk babası Metin Ay’a ait olduğu belirlendi.

Karşıyaka’da market işleten Ay’ın hayatını ve çevresindeki insanları araştıran jandarma, kendisiyle aynı mahallede oturan S.Y. (28) ile yasak aşk yaşadığı iddiaları üzerine soruşturmayı bu yönde yoğunlaştırdı.

Cesedi bulan Zeki Demir’in evine çıkan yoldaki dükkanların güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alan ekipler, Metin Ay’ın kaybolduğu 31 Ağustos günü, yasak aşk yaşadığı ileri sürülen S.Y.’nin kardeşi O.Y. (26) ve onun arkadaşlarından O.İ. (36) ile M.A.’nın (30) otomobille olay yerinden geçtiklerini tespit etti.
Üç zanlı önceki gün düzenlenen baskınla gözaltına alındı. İlk ifadelerinde, O.Y.’nin, ablası S.Y. ile ilişkisini öğrendiği Ay’ı konuşmak için Örnekköy’deki evine davet ettiği anlaşıldı. Zanlıların, Metin Ay’ı etkisiz hale getirdikten sonra işkence yapıp, döverek öldürdüklerini, sonra cesedi battaniyeye sarıp, gece yarısı köy evindeki kuyuya attıklarını söyledikleri öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!