Küresel kriz fuarı vurdu

Güncelleme Tarihi:

Küresel kriz fuarı vurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2009 00:00

Geçtiğimiz yıllarda otomotiv sektöründeki büyük firmaların gövde gösterisine sahne olan İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılan otomotiv firmaları, bir elin parmaklarını geçmiyor.

Küresel ekonomik krizin otomotiv sektörüne etkilerinin yanı sıra, 7-12 Kasım 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan Autoshow- Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı da İEF’ye katılan otomotiv firması sayısının düşmesine neden oldu.
Yeni ürünler saklandı
Kültürpark’ta 78’incisi düzenlenen İEF’in otomotiv stantları, birçok otomotiv firmasının yeni ürünlerini ilk kez burada görücüye çıkardığı, altın çağını özlüyor. Fuarın düzenli katılımcıları arasında sayılan TOFAŞ, Man, Otokar, Peugeot, Opel, Toyota, Honda, Ford ve Temsa Otomotiv gibi ticari ve binek araçlar üreten firmaların eksikliği stantlarda hissediliyor. Diğer yandan firmaların yeni ürün tanıtımlarını Autoshow’a erteledikleri öğrenildi. Isuzu, Mercedes, BMC, Hyundai, Renault ve Crysler gibi firmaların çoğu da Ege Bölge veya İzmir distribütörleri aracılığıyla katıldığı fuarda binek araçlardan daha fazla ticari araçların yer alması fuar ziyaretçilerinin dikkatini çekti.
“Kazancımız yok”
İEF’te standı bulunan, Mercedes otomobillerinin satışını yapan Has Otomotiv Yatırım ve Pazarlama A.Ş. yetkilisi Soner Balaban, sekiz yıldır fuara katıldıklarını belirterek, “Yaşanan ekonomik kriz en başta Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan otomotivi vurdu. Bu etkiyi bugün İzmir Fuarı’ndaki otomotiv firmalarının azlığından da rahatça anlayabiliyoruz. Ancak İzmir Fuarı geleneksel yönüyle bizim için önemli. Ticari açıdan İzmir Fuarı’ndan bir kazancımız olmuyor. Ancak tanıtım ve prestij için fuara katılmak gerekiyor” diye konuştu. Renault Bölge Satış Danışmanı Levent Bayraktar da, İEF’in ticari amaçlı bir fuar olmaktan çıktığını söyledi. Bayraktar, “Biz bu fuara sadece prestij için katılıyoruz” diye konuştu.
78’inci İEF’e ilk kez katılan Crysler’in yanı sıra, Isuzu, Mercedes ve BMC firmaları ticari araç ve otobüsleriyle boy gösteriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!