Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2010 00:00
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyetiin kuruluş döneminde, aydınlanmaya karşı gericilerin başlatmak istedikleri ayaklanmayı konu alan, ‘Kubilay’ filmini 23 Kasım Perşembe günü ücretsiz gösterecek.
Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de gösterilecek filmi izlemek isteyenler Karşıyaka Belediyesi’nden ücretsiz davetiyelerini alabilecek. Faik Ahmet Akıncı’nın senaryosunu hazırlayıp yönetmenliğini yaptığı Kubilay filminin danışmanlığını Turgut Özakman ve Alev Çukurkavaklı yaptı. Ülkemizi düşmanlardan kurtaran ve devrimleriyle yeni bir cumhuriyet kuran Mustafa Kemal
Atatürk ile silah arkadaşları İsmet İnönü, Kazım Karabekir, Refet Bele gibi aydınlanmanın önderlerinin de canlandırıldığı filmde, Menemen’de başlatılan gerici ayaklanma ile Kubilay’ın şehit edilmesi konu ediliyor.