Köyler için işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Köyler için işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2015 11:50

KARABAĞLAR Belediyesi, ilçede bulunan Kavacık, Tırazlı ve Uzundere köylerinin geliştirme, değerlendirme ve tasarım projesi için İzmir Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

Haberin Devamı

Başkanlık hizmet binasında düzenlenen protokol imza töreninde Karabağlar Belediyesi adına Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Başkan Yardımcısı Alev Ağrı, Etüd Proje Müdürü Zeki Yıldırım, İzmir Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Arkon ve Öğretim Görevlisi İzzet Özkeresteci hazır bulundu. Protokolün imzalanmasının ardından, projenin Kavacık, Tırazlı ve Uzundere köylerine hayırlı olmasını dileyen Başkan Selvitopu, bunun güzel bir çalışma olacağını söyledi. Son dönemde Kavacık Köyü’nün Ege’de görülecek 20 köyden biri olarak gösterildiğine değinen Başkan Selvitopu, İzmir Üniversitesi ile yapılan protokolün bu köylerin hem dokusunu hem de yaşam tarzını koruyan, bir yandan da sorunları çözen bir proje çalışması olacağını belirtti.

PROTOKOL NEYİ KAPSIYOR?

Projenin amacı; Karabağlar İlçesine bağlı Kavacık, Tırazlı ve Uzundere köylerinin özgün dokuları incelenerek, bu köyler için uzun vadede gelişim doğrultuları, kısa vadede ise öncelikli müdahale alanları tespit edilerek uygulamaya yön verilmesi olacak. Kavacık, Tırazlı ve Uzundere köyleri için mevcut durum değerlendirmesi, vizyon geliştirilmesi ve öncelikli kentsel tasarım alanları için öneriler sunulacak. Proje üç etap halinde gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!