Köyde sanat buluşması

Güncelleme Tarihi:

Köyde sanat buluşması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2011 00:00

Muğla’nın Datça ilçesinde, Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi (UKKSA) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile düzenlenen, “Knidos’un Sır’ı Seramik, Cam, Çini Festivali ve Açıkhava Sergisi” sanatseverlerle buluştu.

Haberin Devamı

Datça’ya 25 kilometre mesafedeki Yaka Köyü’nde, aralarında yabancıların da bulunduğu toplam 420 sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi, yaşlısı, genci, köylüsü şehirlisi kalabalık bir davetli topluluğu tarafından büyük ilgiyle izlendi. Latino Acuba Grubu’nun Küba müziği eşliğinde dans gösterisi açılışa renk kattı. Gazeteciler Güngör Uras, Osman Saffet Arolat, Yavuz Canevi ve iş kadını Leyla Alaton gibi ünlü isimlerin de katıldığı açılışta, Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, “Antik kent Knidos’ta geçmişte iki tiyatro birden vardı. Datça’ya tiyatroyu getirmek istiyoruz. Bunları getirirken sanata gönül veren insanlarla işbirliği yapmamız gerekiyor” dedi.

Heykel müzesi

UKKSA Başkanı Nevzat Metin 30 Eylül’e kadar sürecek festival kapsamında 14 ayrı etkinlik düzenleneceğini belirterek, “Datça’nın Yaka Köyü içersindeki bu coğrafyayı var etmeye çalışıyoruz. Datça yarımadası bir sanat ve kültür merkezi olacak. 14 bin metrekarelik bu alanda açık hava heykel müzesini oluşturmak için şimdiden hazırlıklara başladık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!