Güncelleme Tarihi:
Derneğin İzmir Proje Sorumlusu Didem Veryeri, şimdiye kadar Ordu, Edirne ve İzmir’de çalışmaları olduğunu söyledi, “Ordu’nun Kargı köyünde yaptığımız çalışmayı geçen yıl tamamladık ve okul eğitime başladı. Amacımız diğer bölgelerde başlattığımız projelerin de bir an önce uygulamaya geçmesi. Bu amaçla bize destek olmak isteyen tüm yardımseverlere kapımız açık” dedi.
4 atölyeden oluşacak
Projesi kapsamında Ödemiş’in Ovakent köyünde oluşturulacak Engelli İş Okulu ile ilgili detayları Mihriban Duman’la birlikte anlatan Veryeri, “Gittiğimiz yerlerde öncelikle yöre halkıyla diyaloğa büyük önem veriyoruz. Atölyenin ilk ayağında Konak, Hasan Tahsin ve Örnekkey özel iş okullarını ziyaret ettik. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle görüşerek projeyi şekillendirdik. Sonuç olarak tarım, ahşap, dikiş-nakış ve ev ekonomisi olmak üzere 4 atölyeden oluşan tasarım ortaya çıktı. Yapının mevcut durumunun iyi olması, okulun programının oluşturulmasında bizim için avantaj oldu. Tadilatların yanı sıra yemekhane gibi ek bina ve bahçe tanzimi de projede yer aldı. Şu anda malzeme sponsorlarımızla görüşmeler sürüyor. İnşaata haziranda başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.
GÖNÜLLÜ HERKESE AÇIK
Dernek olarak mimarlık mesleğinin ne olup ne olmadığı konusunda da insanlara fikir vermek istediklerini, bir projeyi şekillendirirken katılımcılık gibi temel ilkelerin nasıl uygulandığını pratikte gösterme şansı bulduklarını vurgulayan Mihriban Duman ise, gönüllü herkesin projeye destek verebileceğine işaret etti. Bu projenin şehirdekilerin köye el uzatması gibi basit bir algıyla değerlendirilmemesi gerektiğini de vurgulayan Duman, “O bölgede 14-23 yaş arasındaki zihinsel engellilerin meslek edinecekleri bir okulun olmaması bizi bu çabaya yöneltti. Okul bittiğinde tüm civara hizmet verecek” dedi.