Köy minibüslerinden, öğrenci toplu taşıma ihalesi isteği

Güncelleme Tarihi:

Köy minibüslerinden, öğrenci toplu taşıma ihalesi isteği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2012 11:13

Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde, 3 yıldır sadece şirketlerin kabul edilmesi nedeniyle Öğrenci Toplu Taşıma İhalmesi'ne giremeyen Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Odası'na üye köy minibüsü sahipleri düzenlenen toplantıyla sıkıntılarını dile getirip, ilgililerden destek istedi.

Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Odası  Garajı'ndaki toplantıya Kaymakam Kamil Köten, AK Partili Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ve 200 kadar minibüsçü katıldı.
Toplantıda konuşan Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan, 3 yıldır odalarına üye minibüsçülerin Öğrenci Toplu Taşıma ihalelerine alınmadığını belirterek, “İhale şartnamesine “Sadece şirketler girer”diye bir madde var. Dışarıdan gelen, güçlü şirketler ihaleye girip, kazanıyor. Bizim özellikle köy minibüsü sahibi üyelerimiz, ihaleyi alan şirketin kucağına atılarak mağdur duruma düşürülüyor.
Bu yıl, daha önceki yıllardaki gibi yasalara uygun olarak belgeleri tam olan üylerimizin ihaleye katılmalarını istiyoruz. Kaymakamımız ve milletvekilimizden bu konuda destek bekliyoruz” dedi.
Her zaman minibüsçülerin yanında olduğunu belirten Milletvekili Uğur Aydemir, “Bu konuda yasalara uygun olarak yapılacak ihalede sizlerin çıkarlarını ön planda tutacağız. Sizlerin mağduriyetini önlemek için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz” diye konuştu.
Kaymakam Kamil Köten, “İhalelere sizlerin de tek tek katılabilmeniz için sözleşmeyi değiştireceğiz. Sizlerin yüzlerinin gülmesi bizleri de mutlu eder. Yanınızda olduğumuzu bilin. Sizlerden bir ricam, şampiyon olup, Süper Lig'e çıkan Akhisar Belediyespor'un bayraklarını araçlarınıza asmanız. Manisa'da oynayacağımız maçlara eşiniz ve dostlarınızla gitmeniz” dedi.
Konuşmaların ardından köy minibüsü sahipleri, İlçe Mille Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacak öğrenci Toplu Taşıma İhalesi öncesinde, bir komisyon oluşturdu. Komisyona, Salih Ayber, İsmail Orcan, Mustafa Çolak, Eyüp Sabri Kaçan, Adem Çelik, Veli İnkel, Lütfü Demirel seçildi.Toplantıya katılanlara tavuklu pilav ve ayran ikramı yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!