Güncelleme Tarihi:
NEFASETİ ile dünya literatürüne giren Edremit Körfezi zeytin ve zeytinyağını ‘Dutlukuyu’ adıyla markalaştıran Murat Aslan, bu özel ürünün gelişmesine ve doğal bir şekilde tüketiciyle buluşmasına katkıda bulunuyor. Ünlü Körfez Sızması’nı orijinal tasarım cam şişe ve büyük boy teneke kutu ambalajıyla sunan Aslan, zeytinleri de yine özel ambalajlarda tüketiciyle buluşturuyor.
Zeytinlikler içinde yer alan evlerinin bahçesinde bulunan kuyudan aldıkları ilhamla “Dutlukuyu” markasını yarattıklarını söyleyen Aslan, şimdilik sadece belirli satış noktaları ve internetten satış yaptıklarını belirterek, Türkiye çapında bir marka olmayı hedeflediklerini söyledi.
Taze sıkılmış portakal
Slogan olarak “olea prima arborum omnium est” (zeytin tüm ağaçların ilkidir) ibaresini seçen Aslan, “Zeytinyağı doğanın bahşettiği mucizevi bir iksir. Her ne kadar Anadolu’nun birçok yerinde zeytin yetiştirilse de, en bilineni Edremit Körfezi’nde yetiştirilen zeytinlerden elde edilen ‘Körfez Sızması’dır. Dünya literatürüne giren Körfez Sızması, Girit/Yunanistan ve Toscana/İtalya’dan sonra dünyanın nefaseti en yüksek üç yağından biri” dedi.
Naturel zeytinyağının taze sıkılmış portakal suyundan farkı olmadığının da altını çizen Dutlukuyu markasının yaratıcısı Murat Aslan, “Zeytinler toplanır, yıkanır, kırılır ve sıkılır. Tek farkı, selülozik yapıdaki zeytin hücrelerinin yağını salıvermesi için biraz sıcak suya ihtiyaç duymasıdır. Zeytinyağını paslanmaz krom tanklarda dinlendiriyoruz, hava ve ışıkla teması kesiyor, lake teneke ve cam şişelere dolum yapıyoruz. Doğanın bize bahşettiği bu mucizevi iksiri nefasetinden hiçbir şey kaybetmeden zeytin ve zeytinyağı severlerle buluşturmak için her türlü çabayı gösteriyoruz” dedi.
Dikkatli saklayın
Zeytinyağının saklama koşullarının çok önemli olduğunu belirten Aslan, şu uyarıyı yaptı; “Mutfağınızda tabağa biraz zeytinyağı koyun, sonra yakınında balık kızartın, sucuk pişirin ya da sigara için. Tabaktaki zeytinyağı balık, sucuk ya da tütün kokacaktır. Bu nedenle zeytinyağının üretilmesinden ambalajlanmasına dek geçecek sürede paslanmaz krom tanklarda depolanması ve dinlendirilmesi; havayla temas etmemesi ve doğrudan güneş ışığına maruz kalmaması gerekir. Plastik depo ya da bidonlarda bekletilen yağa maalesef plastik kokusu siner, kimyevi etkileşim de cabası” dedi.